fbpx

Cele mai impresionante sosele din Romania

transfagarasan

Inchirierea unei masini este cea mai buna modalitate de a pleca in vacanta. Avand propriul dumneavoastra vehicul inseamna ca puteti sa stabiliti ritmul, sa decideti propriul itinerar si sa opriti oriunde si oricand pentru a admira peisajul. Daca ar mai trebui amintit inca un singur motiv pentru care ar trebui sa inchiriati o masina, acela este placerea de a conduce.

Romania este o tara a diversitatii, cu limbi si obiceiuri diferite si nu este nimic mai placut decat sa va croiti propriul drum printre paduri, rauri, vai, lanturi muntoase sau mare. Aceasta este cea mai buna parte a Romaniei, ca va puteti bucura de munti inalti, dar si de mare, de drumetii, dar si de plaja si nisip fierbinte.

Exista in tara noastra doua drumuri – emblema pe care ar trebui sa ajunga fiecare sofer macar o data in viata, singur sau insotit. Unul dintre aceste drumuri este Transfagarasanul. Acesta a fost construit intre 1970 si 1974 si este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, cu o lungime de 90 de kilometri si face legatura intre Muntenia si Transilvania. Cel mai inalt punct al soselei atinge 2134 de metri si este format din curbe stranse, o provocare pentru fiecare sofer. Viteza maxima admisa este 40 km/h. Drumul este inchis din octombrie pana in iunie datorita zapezii care il blocheaza.

Soseaua Transalpina este cel mai inalt drum din Romania…

…fiind unul dintre cele mai celebre drumuri de inalta altitudine din tara. Cu o lungime de 146 kilometri, acesta trece prin munti, ajungand la o altitudine maximand e 2145 metri deasupra nivelului marii in Pasul Urdele. Aceasta sosea a fost construita de regele Carol al II-lea, motiv pentru care romanii ii mai spun si Drumul Regelui. A fost inaugurat in 1938 de insusi regele si refacut in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial de trupele germane care foloseau drumul in scopuri militare. Mult timp dupa aceea, drumul a ramas inaccesibil, insa intre 2007 si 2009 a fost complet refacut.

Oricand doriti sa va bucurati de senzatii tari pe aceste drumuri, dar nu aveti la indemana propria masina, puteti inchiria una de la HBC rent a car Bucuresti. Aceasta companie va ofera inchirieri auto ieftine si experiente pe care veti dori sa le mai repetati. Accesati http://hbcrentauto.ro/ si bucurati-va de oferte!