Cele mai importante caracteristici ale unor table si aviziere scolare

Scoala este fundatia educationala a fiecarui om. Calitatea profesorilor, comportamentul colegilor si micile detalii care construiesc experienta scolara pot sa fie decisive pentru rezultatele pe care le obtine un adult mai tarziu in viata.

Printre aceste mici detalii se numara si tabla scolara  sau avizierul scolar. Cu siguranta, niciunul dintre noi nu isi poate inchipui viata de scolar fara emotia provocata de scosul la tabla sau fara nerabdarea generata de rezultatele afisate pe avizierul scolar. Tabla si avizierul scolar sunt accesorii marunte, insa in acelasi timp completeaza experienta educationala, deci sunt foarte importante.

Daca in trecut exista o singura varianta de tabla, cea pe care se putea scrie cu creta, astazi optiunile sunt mult mai numeroase. Cei de la District Mob SRL propun table scolare magnetice, pe care se poate scrie cu markerul, dar si aviziere magnetice. Un avizier scolar magnetic , spre exemplu, permite nu doar afisarea unor rezultate, ci si evidentierea altor lucruri importante din scoala.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi o tabla sau un avizier magnetic?

  • Acorda atentie maxima materialelor din care sunt realizate aceste produse. Acestea pot fi foarte variate: carton de tip fagure, MDF, polistiren sau alte solutii mai mult sau mai putin eficiente. Cartonul de tip fagure este foarte rezistent si usor de transportat. MDF-ul este rezistent, insa are o greutate destul de mare si sensibilitate relativ mare la umiditate. In ceea ce priveste polistirenul, este destul de predispus la socuri, insa are un cost de achizitie foarte mic.
  • Tine cont de culoarea tablei. Poti opta pentru tabla magnetica alba sau verde. Pe varianta alba se poate scrie doar cu markere speciale, in timp ce pe cea verde se poate scrie doar cu creta scolara.
  • Dimensiunea conteaza si ea foarte mult. Fiind vorba despre o tabla sau despre un avizier scolar, dimensiunea trebuie sa tina cont de varsta copiilor. In magazine exista variante de 45×60 de centimetri, de 60×90 de centimetri sau de 100 x 150 de centimetri. Se poate opta si pentru valori mult mai mari, insa pentru niste scolari mici aceste variante sunt cele mai potrivite.

Dupa achizitia tablei sau a avizierului este important sa se tina cont de modul in care sunt amplasate, in asa fel incat sa nu fie pozitionate prea sus si sa fie cat mai stabile.