Cele mai comune solutii naturale pentru combaterea cancerului

31 octombrie 2022
Autor:
Top Online Team SRL

Proprietatile anticancer ale plantelor sunt recunoscute de secole. Izolarea podofilotoxinei si a altor cativa compusi (cunoscuti sub numele de lignani) a condus in cele din urma la dezvoltarea medicamentelor utilizate pentru tratarea diverselor tipuri de cancer. Institutul National al Cancerului (NCI) a examinat aproximativ 35.000 de specii de plante pentru activitati anticancerigene potentiale. Dintre acestea, aproximativ 3.000 de specii de plante au demonstrat activitate anticancerigena reproductibila.

Canabisul si uleiul CBD

Nu numai ca CBD a fost folosit pentru a ajuta la  atenuarea efectelor chimioterapiei , dar studiile au descoperit ca poate preveni cresterea celulelor si poate induce moartea celulelor in  liniile celulare de cancer de col uterin  si are  numeroase efecte anticancerigene  care pot ajuta la prevenirea unei varietati de tipuri de cancer. Dincolo de aceste beneficii, sunt si mai multe in curs de cercetare si testare.  Produsele acceptate pentru consum sunt cele care contin doar CBD, fara THC, asa cum sunt cele de pe uleicbd.ro.

Tinospora cordifolia

Tinospora cordifolia este un arbust de foioase, voluminos, catarator. Cea mai des folosita parte a arbustului este tulpina, dar se stie si ca radacinile contin alcaloizi importanti. Acest arbust se gaseste frecvent in India, Myanmar, Sri Lanka si China. Tulpina de T. cordifolia este folosita pentru debilitate generala, dispepsie, febra, boli urinare si icter. Extractul din tulpina sa este folosit in tratarea bolilor de piele. Exista anumite proprietati curative ale radacinii de T. cordifolia care permit utilizarea sa ca antidot in muscatura de sarpe, in combinatie cu alte medicamente. T. cordifoliaeste bine cunoscut in medicina moderna pentru activitatile sale adaptogene, imunomodulatoare si antioxidante. De asemenea, se stie ca T. cordifolia are proprietati antiinflamatorii, antiartritice, antialergice.

Ziziphus nummularia

Diferitele parti ale plantei care sunt folosite in scopuri medicinale sunt radacina, scoarta, tulpina, florile si semintele. Acest arbust se gaseste in general in India, Pakistan, Afganistan, Egipt, Iran, Irak si Israel. S-a demonstrat ca tratamentul combinat al acidului betulinic si al medicamentelor anticancer actioneaza in mod sinergic, pentru a induce pierderea potentialului membranei mitocondriale si eliberarea citocromului c si a celui de-al doilea activator derivat al caspazei (Smac) din mitocondrii.

Se sugereaza ca aceste modificari au ca rezultat activarea caspazelor si induc apoptoza. In special, acidul betulinic mareste efectul anticancerigen al diferitilor compusi citotoxici cu diferite moduri de actiune (de exemplu, doxorubicina, cisplatina, taxol sau actinomicina D). Important, acidul betulinic potenteaza efectul apoptotic al medicamentelor anticancerigene in diferite linii de celule tumorale, inclusiv in celulele mutante, precum si celulele tumorale primare, dar nu si in fibroblastele umane indicand o anumita specificitate tumorala.

  1. Paniculata

S-a demonstrat ca extractul alcoolic de A. paniculata provoaca o crestere semnificativa a activitatilor glutation-S-transferazei (GST), DT-diaforazei (DTD), superoxid dismutazei (SOD) si catalazei, in mod diferential in plaman, ficat, rinichi si preabdomen. De asemenea, provoaca o scadere a activitatii  dehidrogenazei (LDH) si malondialdehidei (MDA). Planta duce, de asemenea, la modificari ale nivelului de glutation (GSH)  iar GSH contribuie semnificativ la functia de detoxifiere a xenobioticelor care pot juca un rol cauzator in procesul carcinogen. Un constituent chimic major al A. paniculata, andrographolida a demonstrat, de asemenea, activitati anticanceroase si imunostimulatoare semnificative. Rezultatele in vivo efectuate la soareci albinos elvetieni imuno-competenti au demonstrat ca andrographolida inhiba semnificativ proliferarea celulelor canceroase fara a prezenta semne de toxicitate la soareci, chiar si in doze relativ mari.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram