fbpx

Cele mai comune anvelope vara

anvelope de vara online

Sezonul cald se apropie cu pasi rapizi si odata cu el si nevoia de a monta anvelope de vara care sa faca fata noilor temperaturi. Legislatia in vigoare nu stipuleaza obligativitatea unor cauciucuri de vara dupa o anumita temperatura sau in anumite conditii meteo, cum exista stipulata obligativitatea anvelopelor de iarna. Exista insa o recomandare din partea tuturor expertilor auto care presupune montarea unor anvelope de vara atunci cand temperatura exterioara creste peste 7 grade celsius. Dupa acel prag termic, anvelopele de iarna isi pierd o mare parte din performante si pot dauna sigurantei si calitatii condusului.

 

Odata stabilit faptul ca este nevoie sa montati anvelope de vara, este important sa alegeti cauciucuri vara potrivite pentru autoturismul pe care il aveti si sa nu faceti rabat la calitate, alegand anvelope vara ieftine si netinand cont de performanta pe care profilul o ofera. Trebuie sa tineti cont ca anvelopele sunt singurul si cel mai important contact pe care masina il are cu asfaltul, prin urmare starea si performanta lor influenteaza puternic siguranta condusului atat pentru sofer cat si pentru pasageri. Indiferent de stilul de condus pe care il aveti, sportiv sau preventiv, diferenta de performanta se poate observa in cazul unor franari de urgenta, distanta de franare putand creste cu pana la 3m in cazul folosirii unor anvelope de iarna pe timpul verii. Dupa ce s-a stabilit necesitatea unor profile, intrebarea este, ce dimensiune este mai recomandata?

Cele mai populare anvelope vara

In timpul verii se recomanda cea mai mare dimensiune de anvelope omologata pentru tipul de masina pe care il aveti. Omologarile de anvelope le puteti regasi in cartea masinii, cea albastra, unde sunt trecute dimensiunile omologate. In majoritatea cazurilor, exista pe stalpul masinii, in torpedou sau pe capacul de alimentare un abtibild unde sunt trecute dimensiunile anvelopelor recomandate pentru montaj de catre producatorul autoturismului. Cele mai populare anvelope de vara sunt:

Montati doar anvelope care sunt in stare tehnica buna si nu manifesta defectiuni de fabrica sau de uzura, precum galme, microfisuri sau rupturi.