fbpx

Cele mai comune anvelope de vara

Anvelopele de vara sunt necesare pentru un condus in siguranta si o performanta ridicata pe perioada verii. Cauciucul folosit in constructia lor rezista la o temperaturile ridicate din sezonul cald si ofera sustinerea necesara pentru un condus de performanta. Chiar legislatia auto nu prevede obligativitatea lor in timpul verii, precum este stipulata obligativitatea profilelor de iarna in conditii neprielnice, un set de cauciucuri de vara este necesar dupa ce temperatura exterioara creste peste 7 grade celsius.

Tinand cont de necesitatea lor, ramane intrebarea, care anvelope sunt bune pentru masina pe care o conduceti? Fiecare autoturism in parte are o serie de anvelope cu care poate rula in siguranta si cu care poate oferi performanta maxima. Dimensiunile respective pot fi gasite pe un abtibild pe stalpul masinii, in torpedou sau pe capacul ce acopera alimentarea masinii. De asemenea, in cartea masinii poti fi trecute o serie de dimensiuni de anvelope omologate de catre RAR pentru montaj. Daca nu gasiti in niciun loc acele dimensiuni, puteti cere informatii de la dealerul marcii dvs de masina in legatura cu dimensiunea maxima si minima de anvelope ce pot fi montate pe autoturismul pe care il aveti. In timpul verii, se recomanda sa montati dimensiunea de anvelopa cu latimea cea mai mare compatibila cu masina dvs, pentru o aderenta ridicata.

Care sunt cele mai comune dimensiuni de anvelope folosite de catre soferii romani? Am facut un top al celor mai comune anvelope vandute, informatiile fiind bazate pe un esantion de soferi care circula minim 10,000 de km anual, au cel putin doua intrari in service pe an pentru lucrari de intretinere a masinii si au un stil de condus mixt (sportiv/preventiv). Cele mai comune dimensiuni de profile de vara sunt: