Cele mai bune solutii pentru lipirea lemnului si pentru protectia sa pe timp indelungat

Nu trebuie sa fii mester sau tamplar pentru a fi preocupat de prelucrarea lemnului atunci cand vine vorba de amenajarea casei tale. Cu ajutorul informatiilor disponibile la distanta de cateva click-uri, pe Internet, oricine dintre noi poate sa transforme simple idei in proiecte de amploare.

Atunci cand vine vorba de lipirea lemnului sau de protectia sa pe timp indelungat, vei avea nevoie nu doar de etapa de documentare, ci si de instrumente premium, fara de care nu poti sa iti finalizezi proiectele. Lacurile sau adezivii fac parte din aceasta categorie, dar nu oricare, ci gama care iti poate oferi garantia rezultatului final satisfacator.

Aliatii tai in lipirea lemnului sau in protectia sa pe timp indelungat

Orice mester, cu experienta sau nu, are nevoie de aliati de incredere. In cazul tau, pot fi chiar acele instrumente de care nu te poti lipsi: lacurile sau adezivii speciali pentru lemn. De exemplu, daca lucrezi la montajul parchetului intr-o incapere din locuinta ta, aceste doua produse sunt de nelipsit. Lipirea lemnului, atunci cand vorbim de parchet, trebuie sa se realizeze in cele mai bune conditii, tinand cont de: rezistenta la umiditate, rezistenta la variatii ale temperaturii, timpul de uscare, aspectul de dupa intarire si asa mai departe. Protectia lemnului pe timp indelungat este, de asemenea, o prioritate. Impactul generat va contribui la aspectul parchetului, durata sa de viata, mentinerea calitatii si proprietatilor sale.

Cum alegi cei mai buni adezivi pentru lipirea lemnului?

Cele mai bune produse sunt cele care servesc scopului pe care il ai. Nu exista un sfat sau o recomandare universal valabila, motiv pentru care evita sa soliciti sfaturile celor mai putin avizati care iti vor recomanda produsul folosit de ei. Cum spuneam, intotdeauna scopul dicteaza mijloacele. De exemplu, atunci cand vorbim despre lipirea lemnului, clasa de incleiere este un criteriu esential pentru alegerea unui adeziv. Daca lemnul este supus unui mediu cu o umiditate ridicata, atunci vei avea nevoie de un adeziv D4 pentru lipirea lemnului. Daca, dimpotriva, suprafata este expusa intr-un context/mediu in care umiditatea nu este prezenta, atunci un adeziv D1 va fi potrivit pentru lipirea lemnului. Daca mediul in care are loc lipirea lemnului prezinta umiditate pe termen foarte scurt, atunci te poti orienta dupa adeziv D3.

Fara zgarieturi! Urmatorul pas dupa lipirea lemnului

Daca ai trecut deja peste etapa ce consta in lipirea lemnului, atunci asigura-te ca ii vei oferi si protectie pe termen indelungat. Revenim la exemplul cu montajul. La fel de important ca parchetul in sine va fi si procesul de finisaj, ce consta in aplicarea unui lac pentru parchet. Abia dupa aceasta etapa te vei putea asigura ca ti-ai indeplinit misiunea, iar parchetul isi va pastra aspectul de nou, timp indelungat. Fara zgarieturi, fara uzura, chiar si atunci cand intervin situatii precum: mutatul mobilei, traficul intens in incapere al persoanelor care nu si-au dat jos incaltamintea sau orice alt tip de uzura obtinuta prin frecare.

Partener de incredere in lipirea lemnului sau protectia acestuia

Vrei sa iti duci misiunea la bun sfarsit cu succes? Atunci cand vine vorba de lucrarile pentru casa ta, partenerii de incredere sunt de mare ajutor. Apeleaza aici si vei gasi cele mai bune lacuri de protectie si cei mai calitativi adezivi de pe piata. Klebrom.ro e mai mult decat un partener de incredere!