fbpx

Cele mai bune si mai putin bune alimente pentru dantura

Un om obisnuit se spala in general de doua ori pe zi pe dinti si tot de atatea ori foloseste si atat dentara. Insa de cate ori va ganditi ce mancaruri pot dauna danturii? Exista alimente care ajuta dantura, mentinand dintii puternici si sanatosi si altele care pot eroda smaltul si crea acizi distructivi. Puteti vizita clinica Plaza Dent, dentist Drumul Taberei care va va da cu drag sfaturi privind o alimentatie corecta.

DA: branza, carne, nuci lapte

Acestea sunt printre cele mai bune alegeri pentru dantura. Sunt alimente bogate in calciu si fosfor, doua minerale care ajuta la mentinerea smaltului puternic. Cand consumati aceste alimente practic permiteti mineralelor sa se aseze pe dinti si in smaltul dintilor, proces denumit si remineralizare.

NU: faina alba si amidon

Alimentele cu amidon, precum chipsurile, painea alba si biscutii, contin multe zaharuri. Daca nu eliminati aceste alimente, zaharurile vor deveni acizi distructivi care va pot afecta dintii si gingiile.

DA: fructe si legume

Frcutele si legumele sunt o gustare extraordinara pentru dintii dumneavoastra, avand un continut ridicat de apa care dilueaza zaharurile naturale. Acestea sunt benefice si pentru productia de saliva, caer ajuta la curatarea gurii si crearea unei bariere intre dinti si acuzii distructivi.

NU: citrice si alimente acide

Daca alimentele acide precum, lamaile, lime-ul, portocalele si muraturile sunt consumate in exces, acidul din ele poate eroda smaltul dintilor, slabind puterea dintilor si lasandu-I susceptibili la sensibilitate si degradare.

Puteti consulta un cabinet stomatologie sector 6 pentru a va recomanda un regim adecvat si prielnic pentru dintii dumneavoastra.

Sursa: http://invenzzia.com/cele-mai-bune-si-mai-putin-bune-alimente-pentru-dantura/