fbpx

Cele mai bune scule pentru casa si gradina

Daca locuiesti la casa de ceva timp si ai si o gradina, stii cu siguranta ca ai nevoie de scule pe care te poti baza. Iar daca urmeaza sa te muti la casa, va fi nevoie sa faci rost de cateva unelte, pentru ca traiul la curte inseamna ca tot timpul apare ceva de facut.

De la scule de gradinarit, precum sape, fierastraie sau greble, la scule electrice, cum ar fi bormasini, fierastraie circulare sau flex-uri, gospodaria ta trebuie sa fie echipata pentru orice fel de munca.

De aceea, iti prezentam cele mai bune scule pentru casa si gradina, astfel incat sa fii mereu echipat si sa faci treaba rapid si sigur!

Foarfeca pentru copaci

Indiferent de dimensiunea gradinii, o foarfeca pentru copaci poate fi de folos in orice gospodarie. Fie ca trebuie sa cureti copacii sau via, cu o asemenea foarfeca poti indeparta crengile uscate sau care au crescut prea mult in directia nepotrivita.

Tot cu foarfeca pentru copaci poti sa toaletezi florile – cum ar fi pregatirea trandafirilor pentru iarna, iar atunci cand ai de a face cu crengi mai groase poti sa te folosesti de un fierastrau de mana sau electric.

Bormasina

Bormasina este o scula indispensabila din orice gospodarie. Usor de folosit si buna la mai multe lucruri, bormasina poate fi alimentata la priza sau poate veni cu acumulator, oferind o libertate de miscare mai mare, dar un timp de lucru mai scurt, in functie de acumulator.

Cu bormasina poti fie sa dai gauri de diferite dimensiuni, in functie de burghiul folosit, fie sa montezi diferite suporturi sau piese de mobilier. O bormasina te poate scapa de multe batai de cap si poate avea un real folos in gospodarie.

Grebla

O alta unealta, pe cat de simpla pe atat de folositoare. Grebele pot fi din diferite materiale, iar dintii pot fi ficsi sau reglabili pentru un arc de lucru mai mare sau mai mic.

Te poti folosi de grebla pentru a indeparta cu usurinta frunzele moarte sau iarba proaspat taiata. Iar pentru ca vorbim de iarba taiata…

Coasa sau motocoasa

Fie ca preferi varianta clasica sau preferi varianta moderna, daca gradina sau curtea ta au iarba, atunci, la un moment dat, va fi nevoie sa o tai.

Pentru bucati mai reduse de iarba, recomandam varianta clasica, o coasa obisnuita care isi va face treaba cu siguranta. Trebuie doar sa fii atent cum o folosesti si sa ii ascuti lama.

Pentru suprafete mai mari acoperite cu iarba, daca ai o gradina mare, poti incerca o motocoasa, care va reduce considerabil timpul de lucru.

Polizor unghiular (flex)

Polizoarele unghiulare (flex-urile) pot fi alimentate fie direct din priza, fie sunt pe acumulatori si pot fi folosite pentru lucrul cu lemn, piatra, plastic sau metal. Cu ajutorul unui flex se poate curata, slefui sau taia, fiind o unealta valoroasa in trusa de scule de pe langa gospodarie, putand fi folosite, de exemplu, pentru construirea unei magazii sau a unui gard.

Fierastrau cu lant (drujba)

Recomandat doar celor care au o gradina de dimensiuni mai mari si, constant, au de lucru cu lemnul. Cu ajutorul unei drujbe se castiga mult timp care ar fi pierdut daca am inlocui drujba cu un simplu fierastrau.

Drujba se potriveste persoanelor care au incalzire pe lemne, lemnele fiind usor de despicat si pregatit pentru foc. 

Daca nu ai un volum atat de mare de lucru cu lemnele, poti inlocui drujba cu un fierastrau normal, iar daca ai ajutor, poti incerca un fierastrau mai mare, de doua persoane.

Acestea au fost cele mai bune scule pentru casa si gradina. Alege-le pe cele mai bune pentru tine si nu uita sa lucrezi in siguranta si sa folosesti echipament de protectie ori de cate ori este nevoie. Spor la treaba!