Cele mai bune centrale termice in condensare 2019

valtherm cele mai bune centrale viessmann vaillant

Odata cu aparitia  primaverii incep si lucrarile de renovare. Daca in 2019 va doriti  sa instalati un nou sistem de incalzire si sa achizitionati o centrala termica in condensare, noi ne-am propus sa va venim in intampinarea dvs. cu o selectie cu recomandari de centrale de calitate germana care sa asigure: eficienta, preparare ACM, robustete si un pret corect.

 

Prin ce sunt diferite centralele termice in condensare?

 

Raspunsul scurt, care multumeste orice consumator de caldura produsa in regie proprie este: centralele termice in condensare sunt mai economice.  

 

O centrala conventionala prin ardere elibereaza caldura. Pe durata arderii apar pierderi si eficienta este sub 100%, adica centrala produce mai putina energie termica decat arde.

 

In cazul acestor modele de centrale termice cu condensare, in urma arderii gazului se produce energie calorica si vapori. La aceste echipamente moderne energia latenta existenta in vapori este preluata inapoi in sistemul de incalzire prin condensare, astfel centrala ajungand sa aiba eficienta de peste 100%.  

 

Cum condensarea are loc in conditii specifice de temperatura, o centrala de acest tip este supra-eficienta doar in anumiti parametri de functionare ( de exemplu, temperatura tur – retur 60/40 grade Celsius).

Cele mai bune centrale Vaillant

 

Cu  vechime de peste 140 de ani piata de instalatii, compania  Vaillant este renumita pentru sisteme eficiente si durabile. Este un fapt demonstrat de cele  6 milioane de modele de centrale EcoTEC Pure, functionale la ora aceasta in peste 60 de tari. Aceasta pentru ca producatorul investeste constant in a imbunatati sistemele existente (nu a crea game multiple), ducandu-le la un nivel superior de eficienta si robustete.

Centrala Vaillant EcoTEC Pure VUW 236/7-2

centrale vaillant Green IQ valtherm
Centrale centrale vaillant Green IQaillant Green IQ

Centrala Vaillant EcoTEC Pure VUW  236/7-2 reprezinta un sistem de incalzire cu putere calorica de 20.2 kW,  ce asigura atat incalzire, cat si apa calda menajera, fiind foarte practic pentru apartamente cat si pentru case cu suprafete mai mici de 160 mp. De dimensiuni compacte, aceasta  poate fi montata simplu in spatii restranse.

 

Functioneaza in tiraj fortat si este foarte eficienta, atingand un randament de pana 108 % cand este folosita in conditii ce permit condensarea, dupa cum aratam mai sus. Are un sistem de amestec aer gaz inteligent care asigura o ardere optima, asadar, un consum scazut de gaz. Iar daca nu era suficient, functiile de auto /confort si montarea unui termostat de ambient pot aduce extra-economii la combustibil.

 

Apa calda menajera este preparata rapid si in volum confortabil datorita schimbatorului secundar in placi si a functiei  Aqa Power Plus.

 

Fiind fabricata respectand valorile Vaillant pentru durabilitate, aceasta are implementate piese de buna calitate, robuste. Spre exemplu, schimbatorul de caldura, din otel inoxidabil, a fost prima oara utilizat in anii ‘70 si continuu imbunatatit pentru fiabilitatea si eficienta sistemului de incalzire, ca acum sa fie un produs de referinta pe piata termo.

 

Centrale Viessmann

centrale termice viessmann vitodens 050 valtherm
Centrale termice Viessmann Vitodens 050

Centralele Viessmann sunt alte sisteme ingineresti  in care se arata ca proverbiala calitate germana conteaza. Producand echipamente de incalzire acoperind o plaja de necesitati de incalzire, de la apartamente de dimensiuni mici la solutii pentru pensiuni, hoteluri, spatii industriale. Gamele sunt denumite simplu cu cifre, care raspund unei anumite categorii de putere si caracteristici tehnice. Astfel modelele sunt 050W, 100W, 111W, 200W.

 

Cea mai cumparata gama de centrale termice in condensatie de la Viessmann ramane, in schimb, 050W in versiunea de 24 kW, intrucat raspunde nevoilor de caldura si ACM pentru sectorul rezidential din Romania.

 

Centrala Viessmann Vitodens 050W

 

Centrala Viessmann Vitodens 050 W de 24 kW este un sistem de incalzire ce functioneaza in regim combinat, incalzire si apa calda menajera.

 

Este o centrala de ultima generatie, in condensare  si ultra-eficienta, cu modulare 1:4 si care in plus este prevazuta cu un arzator performant (MatriX) din otel radiant ce asigura o ardere mai buna. Astfel, acest model ajunge la eficienta sezoniera de 97%.    Piesele de baza sunt de calitate pentru maxima robustete ( arzatorul si schimbatorul de caldura).

 

Pe scurt,  Vitodens 050 W e o centrala termica in condensare eficienta, fiabila, la pret bun, care in aceasta perioada beneficiaza de o reducere substantiala. O puteti cumpara acum pe Valtherm.ro, inainte de a incepe renovarea, cu 3.288 RON.

 

Pentru a achizitiona un sistem complet, centrala termica, robineti, vane, intrebati echipa Valtherm.ro. Suntem bucurosi sa va raspundem!