fbpx

Cele 3 tipuri de motocoase pe care le gasesti in comert si avantajele fiecareia

Ingrijirea gazonului este o rutina pentru toti cei care au case si isi doresc un spatiu verde pe care de care sa se bucure de-a lungul intregului an. Din fericire, munca depusa pentru ingrijire nu mai este atat de anevoioasa precum era in trecut. O motocoasa poate sa faca in doar cateva minute treaba pe care o facea o coasa clasica in ore intregi. Pentru o persoana proaspat mutata la curte insa, alegerea motocoasei poate sa fie destul de dificila, mai ales in conditiile in care exista numeroase variante, cu multe functii si mici detalii care pot spori gradul de eficienta.

Daca te atrage ideea de a achizitiona o motocoasa, o prima informatie pe care trebuie sa o stii este cea legata de tipurile de motocoase pe care le ai la dispozitie. In principiu, in functie de modul de alimentare acestea se impart in trei mari categorii:  Motocoasa alimentata cu fir, de la reteaua de energie electrica, motocoasa benzina si motocoasa cu acumulatori.

Care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei categorii de motocoase?

Motocoasele cu fir.  Sunt foarte atractive datorita pretului si a utilizarii foarte facile. Acestea au un cost de exploatare mic, sunt usor de folosit, folosesc fire de nylon pentru taiere, care sunt rezistente si foarte simplu de inlocuit, insa au o problema in ceea ce priveste flexibilitatea. Nu vei putea folosi o astfel de motocoasa pe terenurile foarte mari si nici nu vei putea sa o folosesti pe terenurile cu multe obstacole.

Motocoasele cu acumulatori. La fel ca motocoasele cu fir, sunt ideale pentru gradinile mici. Ofera ceva mai multa flexibilitate datorita lipsei firului, insa nu pot fi utilizate pentru o perioada lunga de timp, asadar, gradinile mai mari de 3-400 de metri patrati nu sunt tocmai potrivite.

Motocoasele pe benzina. Cnform celor de la Travandi, sunt cele mai fiabile variante. Este adevarat ca sunt si cele mai costisitoare, insa sunt ideale pentru terenuri foarte mari si reusesc sa ofere o flexibilitate foarte mare in ceea ce priveste modul de utilizare. Spre deosebire de celelalte tipuri de motocoase, au o putere suficient de mare pentru a fi folosite inclusiv pe terenuri cu mai multe obstacole si nu depind de o sursa de curent electric.

Ce functii sa urmaresti atunci cand cumperi o motocoasa?

Daca vrei o motocoasa eficienta, indiferent care este tipul pentru care optezi, trebuie sa te asiguri ca are un sistem antivibratii eficient, ca are mai multe trepte de taiere si ca are un sistem de siguranta foarte bine pus la punct, in asa fel incat riscul de accidentare sa fie inexistent.