fbpx

Cel mai exigent test pentru un atelier de ascuțire? Ascuțirea cuțitelor japoneze

Este marți dimineața. Telefonul atelierului de ascuțire Ascutzit.ro sună îndelung. Un restaurant din București are de ascuțit un set de cuțite japoneze de top. Termenul limită: până joi, adică în doar două zile. Reprezentantul atelierului de ascuțire răspunde aproape pe loc: ”Da, se poate face, vom prelua comanda dumneavoastră”.

Testul suprem la ascuțire

De ce este o comandă exigentă aceasta? Cuțitele japoneze de bucătărie sunt produse premium, foarte scumpe, de mare valoare pentru orice restaurant. Trebuie ca atelierul de ascuțire să se bazeze pe un tehnician care a mai lucrat cu astfel de cuțite. Ascuțirea unui cuțit este de fapt o foarte subțire înlăturare a unui strat de material extrem de fin. Un tehnician experimentat asculte orice astfel de cuțit de zeci de ori și nu se strică. O persoană cu experiență redusă, care nu cunoaște materialele din care sunt făcute cuțitele, le poate distruge definitiv. Cea mai mică greșeală poate afecta lama unui cuțit de sute de euro și mai mult. Este nevoie și de instrumente dedicate de ascuțire și de consumabile pe măsură. Cuțitele japoneze nu pot fi ascuțite cu un echipament general de lucru. De aceea ascuțirea unui astfel de cuțit reprezintă testul suprem pentru un atelier și pentru tehnicienii care lucrează acolo.

Cuțitele japoneze sunt bazate pe sute de ani de tradiție și perfecționare. Există o gamă variată de cuțite japoneze, iar prețurile pot ajunge și la sute de euro. Unele cuțite japoneze sunt făcute la comandă și sunt unicat. Pentru un bucătar de excepție nu este nimic mai prețios decât cuțitul lui. Pentru astfel de cuțite nu se poate apela decât la ascuțire cuțite profesionistă care să nu strice integritatea obiectului. Noi vă garantăm calitate și seriozitate.

Comandă preluată și livrată în timp util

Atelierul Ascutzit.ro a preluat comanda restaurantului. A fost trimis un curier să ia cuțitele chiar în ziua aceea de la restaurant. Cuțitele au fost ascuțite cu echipamentele adecvate acestui tip de instrumente. Clientul și-a primit cuțitele la timp, perfect ascuțite, tot prin curier. Garanția oferită? Dacă un client spune că nu îi place cum au fost ascuțite instrumentele, primește banii înapoi fără întrebări.

Prin ascuțirea de calitate, lama cuțitelor este mai performantă decât era la achiziție. Oricare ar fi valoarea cuțitului, de la cele ieftine la cele foarte scumpe, prin ascuțirea profesională durata lor de viață se extinde spectaculos.