Cei mai buni adezivi pentru lemn. Alegerea perfecta pentru fiecare nevoie

Lemnul nu este un material usor de utilizat in orice fel de constructie, insa este, cu siguranta, unul care are cel mai interesant aspect din punct de vedere estetic.

Oricat de rezistent ar fi materialul natural ales, fara utilizarea unor adezivi pentru lemn nu este posibila fabricarea mobilei sau parchetului perfect.

Adezivi pentru usi, ferestre si panouri din lemn masiv

Putine sunt constructiile, chiar si cele foarte moderne, in care lemnul sa nu fie prezent.

Fie ca este vorba despre usi, ferestre, mobila sau podea, lemnul este nelipsit. Fara un adezv bun, special creat pentru lemn, toate acestea nu ar fi posibile. Un adeziv de calitate, care sa fie aplicat cu succes pe lemn ar trebui sa ii confere acestuia rezistenta si stabilitate la umiditate, dar si la temperaturi ridicate.

Tipuri de adeezivi pentru lemn

Tipuri de adezivi pentru lemn care garanteaza o lipire etans si rezistenta in timp a acestuia:

Kleiberit 300 – recomandat pentru incleieri rezistente la umiditate. Calitatea tipului de incleiere folosit este superioara in cazul constructiilor de scari din lemn, de furniruire, in asamblarea pieselor de mobilier din lemn de esenta tare sau din specii exotice de lemn.

Kleiberit 303 – este un alt adeziv recomandat pentru a fi utilizat in lipirea lemnului, avand rezultate calitative si de durata. Acest produs este ideal pentru incleierile rezistente la umiditate si intens utilizate, reprezentand alegerea ideala pentru fabricarea panourilor din lemn masiv pentru spatii de interior, incleierea cepurilor si a dintilor trapeizoidali de imbinare in lungime, incleierea lemnului de esenta tare si a speciilor exotice. De asemenea, acesta este unul dintre cele mai utilizate produse pentru fabricarea diferitelor ambarcatiuni.

Kleiberit 314 – este un adeziv conceput pentru lipirea mai multor tipuri de lemn, de esenta tare sau nu, fiind utilizat in special pentru usi si ferestre sau pentru incleierea panourilor din lemn masiv pentru exterior.

Adezivii pentru lemn sunt o parte importanta in industrie, fie ca este vorba de montarea de parchet sau fabricarea de mobila din lemn. Mai mult de doua treimi din produsele din lemn sunt complet sau partial lipite cu adeziv. Un adeziv de calitate confera mai multe avantaje, superioare altor metode de imbinare a lemnului.

Unul dintre cele mai discutate aspecte in aceasta privinta este reprezentat de crearea unor adezivi a caror fabricare sa nu afecteze mediul inconjurator.

In prezent, cercetarile in domeniu sunt numeroase si cu rezultate exceptionale. S-a reusit crearea unor adezivi care sa aiba proprietatea de a lipi lemnul si de a-i conferi acestuia o rezistenta mare in timp, fara a afecta mediul inconjurator.

Fiindca lemnul nu este un material usor de utilizat si nici foarte rezistent, adezivul aplicat pe acesta trebuie sa reziste la tranformarile materialului sub influenta factorilor de mediu.

De exemplu, o piesa de mobilier din lemn isi va pierde din rezistenta in timp. Lemnul se deterioreaza, indiferent de conditiile in care este pastrat. De aceea, lipirea pieselor de mobila cu un adeziv special este esentiala pentru ca degradarea acestuia in timp sa nu fie si mai mare.

De unde achizitionam cei mai potriviti adezivi pentru lemn?

Klebrom.ro este una dintre cele mai vechi firme din Romania care comercializeaza adezivi pentru lemn de cea mai buna calitate, astfel incat lipirea acestui tip de material sa nu mai reprezinte o problema pentru niciun fel de constructie. Accesati site-ul aici si aflati mai multe despre adezivii prezentati mai sus. Achizitionati-i pe cei ce se potrivesc nevoilor voastre.

Date de contact:

Telefon: 0268 411 367

Email: office@klebrom.ro