fbpx

Ceasuri de damă versus ceasuri bărbătești

Între modelele de  ceasuri de damă și cele bărbătești există anumite diferențe, din ce în ce mai subtile, mai greu de sesizat în ultima vreme, pe măsură ce creatorii internaționali de accesorii de acest tip încep ca să propună tot mai des ceasuri unisex.

Iată-le cele mai importante diferențe dintre ele:

1. Dimensiunea ceasului.

Deși nu este obligatoriu, de regulă ceasurile pentru bărbați rămân mai mari, mai voluminoase, pe când ceasurile de damă sunt mai micuțe, mai delicate și cu o greutate ceva mai mică.

2. Culorile ceasului.

În timp ce pentru femei același model de ceas de mână se poate găsi în mai multe culori (roz, roșu, bleu, albastru marin, vernil, galben, oranj etc.). plus alb și negru, ceasurile masculine tradiționale, la modă oricând, sunt cele negre, aurii sau argintii.

3.Impactul vizual al ceasului

Ceasurile feminine de mână sunt cu mult mai vizibile, chiar dacă au dimensiuni mai reduse.

Fiind de cele mai multe ori adevărate bijuterii, pot ca să fie realizate inclusiv din metale prețioase (aur, argint, platină) și înfrumusețate cu pietre prețioase sau semiprețioase, cu elemente ornamentale, geometrice sau floricole, cu cristale Swarovski, perle, să aibă curele tip brățară etc.

Ceasurile bărbătești sunt mult mai simple, mai modest decorate, așa încât nu reprezintă un magnet pentru atenția celor din jur.

4. Funcțiile ceasului

Un ceas de damă nu trebuie să fie neapărat extrem de smart, ci cât mai frumos cu putință. Utilitatea este un element esențial de care un bărbat ține seama când își alege un ceas de mână. Cronometru, calendar, calculator, cu cât știe să facă mai multe un ceas bărbătesc de mână, cu atât are șanse mai mari de a fi el  Alesul clienților.

Cu toate acestea, sunt și destule femei care nu au nicio reținere de a purta ceasuri bărbătești în orice situație.

Poate din spirit de frondă, poate pentru că li se pare că în secolul 21 prea multă feminitate strică.

O vedetă internațională spunea nu demult faptul că ceasurile de damă au de cele mai multe ori niște detalii absolut inutile, niște brizbiz-uri care, în mod greșit consideră aceia ce au proiectat respectivele modele, ar fi apreciate de către cliente. În realitate rezultă doar niște ceasuri pentru pițipoance, nu pentru femei realiste, moderne, ce vor mai degrabă simplitate și utilitate, nu un exces de împopoțonare.

Mai ales dacă este vorba de un ceas de damă care va fi purtat zilnic, ani de-a rândul, mai degrabă se dovedește  potrivit unul cu aspect clasic, bărbătesc.

S-ar putea ca respectiva divă să aibă dreptate, dar se ridică marea întrebare: ce femeie ar purta prea multă vreme același accesoriu, fie el și un ceas de mână, fără a se plictisi de el și a-și dori unul nou, la modă?