Cea mai usoara metoda de a obtine un numar mare de clienti

In ziua de astazi,  prezenta online a companiilor este foarte importanta, aceasta are un impact foarte mare asupra rezultatelor pe care le poate obtine. Internetul este cea mai utilizata sursa de obtinere a informatiilor, de aceea detinerea unui website trebuie sa faca parte din lista de prioritati a unei firme.

Daca luam in considerare studiile efectuate si rezultatele statisticilor, ce spun ca 85% dintre persoanele ce cauta un serviciu sau un produs o fac pe Google, ajungem la concluzia ca pentru a ne mentine afacerea sau pentru a o creste este neaparat nevoie sa fim activi in mediul online.

Ce avantaje aduce un website?

De-a lungul timpului s-au observat avantajele aduse de un website. Intradevar, unele companii functioneaza datorita clientilor fideli sau din recomandari, insa pentru atragerea unui numar mai mare de consumatori este nevoie sa detinem un site web. Avantajul acestuia este reprezentat de faptul ca este disponibil non stop, chiar daca afacerea nu. Spre exemplu, la o ora tarzie, unui consumator ii vine ideea ca urmatoarea zi sa achizitioneze un produs. La ora respectiva nu va gasi deschis nici un magazin ce vinde bunul respectiv si nici nu stie cu exactitate unde gaseste unul, din aceasta cauza este important sa detinem un website. Potentialul nostru client se poate informa online, in timpul in care magazinul este inchis, iar urmatoarea zi poate ajunge la magazinul respectiv.

De asemenea este nevoie sa fim prezenti online si pentru situatiile in care unele persoane doresc sa intre in legatura cu noi. Poate ca o persoana ce nu se afla in apropierea showroom-ului nostru sau nu are timpul necesar pentru a se deplasa pana la sediu de aceea, detinerea unui site de prezentare este foarte importanta, in acest mod oamenii pot gasi mult mai usor informatii de contact.

In cazul in care sunteti producator si doriti sa va vindeti produsele, o idee excelenta este cea de deschidere a unui magazin online. Aceasta este mult mai avantajoasa decat un spatiu fizic. Costurile pentru deschiderea si intretinerea unui magazin online sunt cu mult mai mici decat de a porni aceasta afacere intr-unul fizic. Pe langa costurile de start-up si cele de intretinere, va debarasati si de alte cheltuieli, cum ar fi cele cu mobilierul pentru showroom, case de marcat, decor si mai ales, nu o sa mai aveti nevoie de lucratori comerciali. Printr-un magazin online oamenii isi adauga singuri produsele in cos si pot plati direct online sau prin ramburs. Contactati o companie de webdesign Bucuresti.

Detin un website, de ce nu generez clienti?

Foarte multe companii detin deja un site de prezentare, insa afacerea nu functioneaza cum trebuie, acest lucru poate avea mai multe cauze. Una dintre cele mai intalnite cauze din care rezulta pierderea clientilor este reprezentata de neoptimizarea pentru dispozitivele mobile.

Majoritatea persoanelor acceseaza website-uri de pe un smartphone. Daca website-ul dumneavoastra nu prezinta optimizarile necesare pentru a fi responsive, pierdeti un procent foarte mare dintre clienti, studiile aratand faptul ca, pe un site neoptimizat, acestia petrec in medie de 8 ori mai putin timp decat pe unul optimizat. Oamenii au tendinta sa iasa de pe un site neoptimizat pentru dispozitivele mobile.

Acest lucru se intampla pentru ca un website neoptimizat nu are un meniu accesibil. Da, puteti spune ca se vede, insa nu este de ajuns, meniul trebuie sa fie accesibil si sa nu fie nevoie de marirea acestuia pentru accesarea paginilor, se pierde timp facand acest lucru si de multe ori este enervant pentru clieni, de aceea este important sa aveti un website responsive.

O alta cauza pentru care nu generati clienti, chiar daca aveti website-ul optimizat, este din cauza ca nu aveti o promovare buna. Oamenii cauta pe Google orice, daca website-ul dumneavoastra nu apare printre rezultatele cautarii, acestia nu vor da de dumneavoastra. Pentru a ajunge in prima pagina Google, pentru ca oamenii sa ajunga la dumneavoastra, este nevoie de campanii de promovare. Aceasta se poate face prin campania Adwords sau campania SEO.

Prima este cea mai utilizata, insa trebuie administrata zilnic si necesita o investitie constanta. Campania SEO este mult mai benefica, aceasta este o investitie pe termen lung. Spre deosebire de Adwords, prin SEO va puteti mentine pe prima pagina o perioada mai lunga de timp dupa incheierea campaniei.

Imaginea dumneavoastra conteaza foarte mult, de aceea este esential sa detineti o pagina web de prezentare a serviciilor pe care le oferiti. Prin aceasta puteti atrage un numar mare de clienti, alaturi de o campanie de promovare potrivita si efectuata cum trebuie, beneficiile vor fi si mai mari.

Un alt beneficiu adus de crearea unui Website este reprezentat de multele variante de promovare ce se pot efectua prin intermediul internetului. Promovarea online este cea mai accesibilia si convenabila metoda, aduce un numar mare de vizitatori ce pot fi potentiali clienti.

Primul pas pentru a avea succes este mesajul pe care il transmiteti. Daca apelati la e-marketing, sansele de a avea succes cresc considerabil. Reclamele online vor redirectiona clientii pe website-ul dumneavoastra, iar daca acesta este atragator, optimizat si usor de accesat, sigur va face vizitatorii sa se intereseze mai mult despre dumneavoastra.

Daca cineva a accesat website-ul dumneavoastra inseamna ca este interesat, l-ati atras, dar acest lucru nu este de ajuns, trebuie sa il convingeti ca dumneavoastra sunteti cea mai buna alegere, de aceea pe un website trebuie sa va prezentati cat mai bine, iar o idee excelenta este adaugarea testimonialelor, acestea vor convinge clientii de calitatea serviciilor sau bunurilor pe care le oferiti.

Din punctul meu de vedere, cea mai usoara metoda de a obtine profitul dorit este sa aveti o prezenta online, sa detineti un website uimitor ce sa se ridice la standardele Google, cel mai mare motor de cautare, si sa aveti o prezentare atragatoare. Imaginea dumneavoastra conteaza!