fbpx

Cea mai relaxanta metoda de recuperare medicala

Recuperarea medicala, supranumita si “a treia medicina” are obiectivul de a ajuta bolnavii sa isi recapete fortele si previne agravarea afectiunii de care sufera. Recuperarea medicala se ocupa de diminuarea dizabilitatii, reducerea deficitului functional folosind pentru aceasta: kinetoterapia, electroterapia, termoterapia, hidroterapia, etc. Hidrokinetoterapia Eforie de la Vraja Marii este una dintre cele mai relaxante si speciale metode de recuperare medicala, deoarece imbina gimnastica cu efectele benefice ale compozitiei chimice ce exista in md natural in apa sarata din Techirghiol.

Cine poate apela la hidrokinetoterapie si la ce ajuta aceasta procedura? Hidrokinetoterapia este baza recuperarii medicale si cea mai buna forma de refacere a functiilor diminuate de boli sau traumatisme . Gimnastica in apa este recomandata pacientilor cu afectiuni ale sistemului locomotor, sportivilor, persoanelor care isi doresc un stil de viata sanatos, atat tinerilor cat si varstnicilor. Hidrokinetoterapia din cadrul bazei de tratament din Constanta, Vraja Marii este foarte benefica pentru corectarea posturii si aliniamentului corpului, cresterea mobilitatii articulare, cresterea fortei musculare, cresterea rezistentei musculare, coordonarea, controlul si echilibrul miscarii, cresterea rezistentei la efort.

Atat in scop profilactic cat si recuperator, hidrokinetoterapia este metoda ideala de recuperare medicala, de combatere a obezitatii si sedentarismului. La Spitalul de Recuperare Medicala din Constanta, gimnastica medicala in bazin este sustinuta de un kinetoterapeut si foarte recomandata in tratarea afectiunilor precum: afectiuni musculare, artroze, osteoporoza, spondiloza, circulatie periferica deficitara, dereglari endocrine, stari de oboseala prelungita si stres.