Cea mai ecologică soluție de izolare termică a locuinței - celuloza

22 aprilie 2021
Autor:
Stefan Vasutiu Stefan Vasutiu

Izolația de celuloză are cea mai mare cantitate de conținut reciclat în comparație cu oricare altă formă de termoizolație. Materialul acesta, folosit deja în toate colțurile lumii, are în compoziția sa  75-85% fibre de hârtie reciclate care sunt obținute de obicei din deșeuri de ziare, reviste ori cărți. Restul de 15% este alcătuit din substanțe ignifuge, cum ar fi acidul boric și sulfatul de amoniu. În comparație, fibra de sticlă are doar 50% conținut reciclat.

Pentru pereți, poduri, mansarde si acoperisuri, izolația de celuloză este disponibilă ca umplutură liberă și poate fi aplicată numai prin pulverizare sau prin suflare. Aceasta are multe avantaje față de competitorii săi direcți, în România - vata minerală și vata bazaltică, inclusiv calități superioare de izolare fonică și o garanție pe viață. 

Deci, care sunt lucrurile care definesc și caracterizează izolarea cu celuloză? Este timpul să aflăm câteva motive principale pentru care celuloza este o primă alegere:

  1. Un material ecologic - Așa cum s-a menționat mai sus, alegând izolația de acest tip - ce este alcătuită din hârtie reciclată - ajutăm la o bună utilizare a tot mai multor cantități de hârtie ce a fost deja folosită și și-a îndeplinit menirea. Așadar, vorbim de o utilizare înțeleaptă postconsum. Aceasta rezolvă o problemă în timp ce soluționează alta - o armonie perfectă! Transformarea ziarului în izolație nu necesită un proces de albire sau de eliminare a cernelii - deci este necesară foarte puțină energie pentru a transforma hârtia în izolație.
  2. Performanța excepțională - Celuloza oferă o performanță mult mai bună decât izolația din fibră de sticlă, mai ales atunci când vine vorba de reducerea facturilor de energie. Nivelurile de etanșeitate la aer pot fi crescute cu până la 30% prin alegerea celulozei în locul omologului său.
  3. Ignifug - Acidul boric face materialul rezistent la foc și mucegai, dar și la dăunători (rozătoare, insecte etc).  
  4. Izolația de celuloză poate absorbi umezeala - dacă aveți o scurgere prin acoperiș sau printr-o conductă. Alte forme de izolație vor menține pur și simplu umezeala la suprafață, dar se știe că celuloza absoarbe această umezeală.

Așadar, când sunteți în căutarea unei soluții verzi ce sa țină cont de bunăstarea mediului înconjurător, să nu emită substanțe periculoase și să fie cât mai eficientă, alegeți izolația cu celuloză STEICO la IzolatiiNaturale.ro! 

Avantajele izolării cu celuloza STEICO

  • Celuloza Steico poate fi suflată sau pulverizată; astfel toate golurile sunt umplute, nu rămân scurgeri de aer, stratul de izolare este compact și nu rămân punți termice.
  • Dacă la vata minerală ori bazaltică apare inevitabil tasarea (dupa 2-3 ani), la celuloza STEICO acest risc este complet inexistent. Garantat!
  • 0% – pierderile de montaj, la celuloza STEICO… comparativ cu 10% la vată!
  • Fără emisie de substanțe volatile periculoase pentru sănătatea umană și pentru mediu;
  • Izolație fonică perfectă;
  • Durată acestui procedeu de suflare/pompare de celuloză este de doar câteva ore! Fără mizerie, fără resturi, fără emisii periculoase în timpul montajului ori după.
  • Uită de canicula din timpul verii, de gerul iernii, de gălăgia de la mansardă, de facturile mari la întreținere!
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram