fbpx

Cea mai buna cafetiera

Nimic nu se compara cu o ceasca de cafea la prima ora a diminetii, pentru a ne face ziua mai buna si a ne inviora. De multe ori insa, o cafea facuta neprofesionist sau zgomotul ibricului care a dat in foc ne poate strica aceasta senzatie. Acesta este unul dintre motivele pentru care au aparut cafetierele, aceste ibrice electronice, care au devenit astazi adevarate masinarii programabile, capabile sa prepare cafeaua la ora si minutul setate de cu seara. Ce-i drept, aceste facilitati au pretul lor, insa cafetierele sunt disponibile astazi intr-o gama variata de preturi si de modele, capabile sa acopere o plaja extrem de larga de gusturi.

Cum identificam cea mai buna cafetiera?

Atunci cand dorim sa cumparam o cafetiera, trebuie sa ne gandim in primul rand ce fel de bautori de cafea suntem si cate persoane ar trebui sa deserveasca un astfel de aparat. Daca suntem celibatari sau chiar familii de doi sau trei membri bautori de cafea, atunci o cafetiera de capacitate mica ar fi suficienta. In cazul in care dorim sa dotam un birou sau chiar o mica sala de oaspeti, atunci lucrurile se schimba. Astfel, cand vorbim de capacitate, ne referim la rezervorul de apa, care poate fi de un litru, 1.5 sau doi litri.

Alte cafetiere masoara capacitatea in functie de numarul de cesti, de poate sa difere de la un producator la altul, de la 8 la 12 sau 16 cesti. In ceea ce privetse materialele folosite, tot cana este indicatorul principal, aceasta putand fi din sticla sau din inox. Aceasta trebuie sa aiba obligatoriu maner termoizolant si chiar protectie impotriva spargerii.

Timer si selector de arome

Cea mai buna cafetiera va trebui sa fie prevazuta si cu sistem antipicurare, cafeaua trecand in cana prin intermediul unei supape. Nu in ultimul rand, cea mai buna cafetiera poate fi dotata cu timer programabil, astfel incat sa poata prepara cafeaua la ora stabilita, functie de deconectare automata sau chiar selector de arome si de intensitate a tariei.

Alte detalii la care ar trebui sa fim atenti sunt lungimea cablului de alimentare, capacul canii de la cafetiera sau eficienta plitei pe care sta aceasta, pentru mentinerea cafelei calde cat mai mult timp. Si, bineinteles, trebuie sa luam in considerare designul, intrucat cafetiera poate deveni un obiect de atractie intr-o bucatarie.

Ierarhia celor mai bune cafetiere

Intr-un top al celor mai bune cafetiere de uz casnic si semiprofesional, pe primul loc s-ar putea plasa cu usurinta cafetiera cu boabe Miele CM6110 OBSW. Aceasta dispune de display digital, permite prepararea a 7 sortimente cafea si are o capacitate de 1.8 l. De asemenea, dispune de setare programabila a macinarii, putand prepara cafea simpla, lunga, Caffe Latte, Ristretto sau Cappuccino. Apropo, cateva retete interesante de cafea puteti gasi aici.

Topul nostru e continuat de cafetiera digitala Russell Hobbs Clarity 20771-56, care dispune de carafa termala, display LCD si cartus filtru de apa Brita Maxtra inclus. In fine, modelul Electrolux EKF7800, vine cu un timer programabil, o capacitate de 1.6 litri si cana din inox.

Sfatul nostru

Pentru a alege cea mai buna cafetiera si in acelasi timp sa va incadrati intr-un buget decent, opinia noastra este ca cel mai bine ar fi sa analizati cu atentie bugetul si nevoile zilnice. In definitiv, o cuva la dimensiuni optime, rezistenta acesteia si aroma cafelei este tot ce conteaza.