fbpx

Ce urgente stomatologice nu suporta amanare?

abinet stomatologic sector 2

Atunci cand o mana sau un picior sufera o fractura, cand durerea este intensa, cand raceala este puternica, apar unele simptome care dau de fapt un semnal de alarma, pacientul suna imediat la serviciul 112 si este ingrijit de medici intr-un spital. La fel se intampla si in cazul unei urgente stomatologice. Aceasta necesita tratament adecvat in cel mai scurt timp posibil. Exista astfel de urgente ce nu suporta amanare. Pacientilor le sunt recomandate serviciile unui cabinet stomatologic sector 2, precum https://cabinetstomatologicsector2.ro/ ,unde urgentele sunt preluate rapid si rezolvate la cele mai inalte standarde de calitate.

Urgente stomatologice si gradul de alarmare al pacientului | cabinetstomatologicsector2.ro

cabinet stomatologic sector 2

In general, simpla mentionare a cuvantului `urgenta` inseamna ca nu suporta amanare. Insa pacientii cu greu fac diferenta intre servicii stomatologice care nu sunt foarte urgente si servicii care ar trebui incepute imediat. Urgentele stomatologice sunt insotite de dureri acute, pulsatorii, apasatoare si pot avea numeroase cauze.

Urgentele stomatologice care nu suporta amanare sunt:

  • Fracturarea unui dinte, inflamarea gingiei sau traumatizarea acesteia. Aceste urgente pot pune in pericol dantura, masticatia dar si frumusetea zambetului. Urgentarea interventiilor devine o prioritate.

  • Pulpita acuta, sau inflamatia dintelui in interior, a pulpei, poate avea consecinte destul de tragice. Durerile sunt ingrozitoare, pulsatiile sunt din ce in ce mai acute iar calmantele in general nu isi mai fac efectul.

  • Parodontita acuta reprezinta necrozarea, infectarea dintelui, urmata de durerile ingrozitoare la frig si la cald.

  • Abcesul este inflamatia foarte dureroasa a gingiei, tesutul este rosu si congestionat, infectia doare destul de rau si in general necesita prescrierea unui tratament cu antibiotic.

  • Traumatismele dento-alveolare sunt tratate prin imobilizarea sau extractia dentara.

  • Cariile profunde care sunt cauzate de prezenta bacteriilor in cavitatea orala pot necesita interventie urgenta, fara programare in cadrul cabinetului stomatologic.

  • Hemoragia cauzata de extractia unui dinte sau de caderea acestuia din cauza unui accident este un motiv serios pentru a merge la stomatolog.

Oricare ar fi urgenta stomatologica pentru care oamenii se prezinta in cabinetul medicului dentist, cu siguranta va fi rezolvata in cele mai bune conditii de igiena, sterilizare si confort, cu aparatura moderna.