Ce trebuie sa stii inainte sa te apuci de canto?

19 februarie 2018
Autor:
Digital Metrics

Muzica ne insoteste oriunde si se dovedeste, de cele mai multe ori, prietenul cel mai bun, relaxarea dupa o zi stresanta. Nu trebuie sa fii neaparat dornic de o cariera muzicala ca sa mergi la cursuri de pian sau de canto. Trebuie doar sa iti doresti sa evoluezi din punct de vedere personal si profesional si, ai ramane surprins sa descoperi cate beneficii aceste cursuri iti aduc.

Educatia muzicala, sub orice forma, are ca scop dezvoltarea abilitatilor estetice, a capacitatilor de receptare si de exprimare muzicala. Inca de cand suntem mici, muzica ajuta la dezvoltarea mentalului si a emotiilor, intr-un mod armonios.

Un curs de canto se dovedeste o baza solida pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, in special, dar si a adultilor. Daca atunci cand esti mic in familie e mare bucurie sa fii ascultat cantand, imagineaza-ti cate lucruri utile vei stii la maturitate.

Daca nu stii de unde sa incepi si de ce sa urmezi un curs de canto, in cele ce urmeaza iti vom oferi cateva sfaturi extrem de utile.

Chiar daca nu ai voce, trebuie sa muncesti pentru rezultate. Nu e ca si mersul pe bicicleta care, odata invatat, nu se mai uita. Daca ai pretentia sa excelezi ca artist vocal, trebuie sa muncesti mult sa iti dezvolti urechea muzicala, acutele, respiratia, efectele, emisia, sa inveti melodii si versuri noi, sa intelegi armoniile, sa canti singur si sa canti cu acompaniament.

Fii mandru de fiecare reusita. Imparte-ti scopurile in obiective mai mici care, odata indeplinite, iti vor oferi o stare de bine si satisfactie. Aici si perseverenta joaca un rol primordial.

Ai rabdare cu tine. Sa stii ca nici marii solisti nu au reusit din prima. Ci au muncit asiduu si constant, chiar si cateva luni, pana ca piesele sa iasa exact cum si-au dorit.

E ok sa ai emotii. Cand canti, trebuie sa fii uman. Desi vrei sa detii controlul, ar fi bine sa spui ok provocarilor de tipul “nu stiu” si chiar sa fii confuz – despre asta e procesul de invatare. Daca nu faci greseli, nu ai cum sa te dezvolti. Si daca nu ai emotii, inseamna ca nu simti nimic atunci cand canti si ar trebui sa te orientezi spre alta profesie.

Renunta la ideea “Vreau sa cant ca X”. Pentru ca versiunea unei piese ti se pare “corecta,” cu “tonalitatea corecta” si singura modalitate in care piesa ar trebui cantata. Aici te contrazic. Imitatia este o unealta pe care ar trebui sa o folosim pentru a experimenta, in special cand invetam sa cantam la cursurile de canto pentru adulti. Dar nu pentru a clasifica un sunet ca fiind “corect” si toate celelalte ca fiind “gresite.”

Exploreaza cat mai multe stiluri muzicale. Asculta fiecare fraza din piesa cu care lucrezi si analizeaza ce parti iti plac mai mult si de ce. Cald, bogat, intunecat, luminos, puternic si usor sunt doar cateva idei cu care poti incepe.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram