fbpx

Ce trebuie sa stii despre tabloul electric al casei

tablou electric

Tablourile electrice sunt cele care distribuie energia electrica la un receptor sau catre un tablou de distributie. In stil vechi, acestea dispun de sigurante ce se pot detasa. In stil modern lucrurile sunt mai simple. Si ca aspect se poate face o diferenta, tablourile electrice fiind minimaliste si compacte.

Atunci cand se doreste modernizarea de tablouri electrice este necesar ca un electrician autorizat sa fie contactat. Se impune in principal pentru eficienta sistemului in sine, actualizat conform nevoilor si pentru siguranta de asemenea. Spre exemplu, numarul de consumatori este mai crescut ca oricand, astfel ca se impun noi circuite, precum si asigurarea ca nu se produce suprasolicitare. Riscurile de a nu realiza o modernizare la tabloul electric sunt destul de mari si nu merita asumate.

Un alt aspect ce sustine cu succes modernizarea in cauza se refera si la avantajele de a a baza pe intrerupatoare automate. Asta pentru ca se pot preveni incendii, prin intreruperea alimentarii in deplina siguranta. Desigur, ele trebuie instalate corect pentru fiecare circuit.

Cum alegi un tablou electric

Desigur ca un consumator nu se pricepe la ce are nevoie, dar stie sigur ca vechimea unui sistem electric determina schimbarea. Asadar, daca s-au atins deja 20 de ani vechime este ca si implicita recomandarea de a moderniza.

Un electrician autorizat se va ocupa de aceasta misiune. Poti de asemenea sa apelezi la expertii de la www.elematis.ro, cei care printre altele ofera si servicii privind executia de tablouri electrice si automatizari industriale. Te pot sfatui despre ce sa alegi, ce tip de tablou iti trebuie si alte elemente.

Daca modernizarea de tablou electric se refera la un apartament de 2 camere, ai doar 2 circuite, cel la prize si cel la lumina. In acest caz exista 4 sigurante, deci un tabel mic este de preferat. Numarul de sigurante este cel mai probabil neschimbat. Pentru acele apartamente de suprafata mai mare pot fi mai multe circuite, ce corespund unui numar mai mare de camere. Pentru ca panoul este situat in afara locuintei si astfel se gestioneaza circuitele pe intreg nivelul de apartamente, nu va exista nevoia de a cumpara un tablou separat.

Ca si tip de panou, pentru apartamente cele mai populare sunt tablourile electrice aparente si nu incastrate. Dar depinde si de numarul de sigurante, caci cu cat este mai mare, cu atat va ocupa mai mult spatiu si se va recomanda sa nu ramana la vedere.

O alta recomandare tine de firmele producatoare, dintre care cele mai renumite sunt Legrand, Schneider, Hager, Elmark, Gewiss, Comtec, Moeller, Hager, Elmark, ABB. Desigur ca principiul calitatii este de respectat intrucat ceva ieftin nu face decat sa aduca riscul si paguba de a reinvesti in scurt timp. Oricum instalatia electrica nu este modificata oricand, astfel ca la momentul deciziei de a moderniza nu trebuie pus pe primul loc pretul mai mic.

Scurta concluzie

Numai un expert iti poate recomanda tipul de tablou asadar pana la alegere fa un reper al necesitatilor si achizitioneaza tipul de tablou. Cat despre munca in sine electricianul este singura alegere. Atentie insa, trebuie sa aiba autorizatie de munca pentru a fi sigur de rezultate.