Ce trebuie să știi despre spălatul hainelor bebelușului

30 iulie 2020
Autor:
SC MARKETING FOR YOU SRL

Hainute pentru bebelusi sunt adorabile, și cu atâtea modele, culori și tematici, nu e de mirare că una dintre cele mai mari plăceri ale unei proaspete mămici este îmbrăcatul bebelușului. Alegerea hăinuțelor poate fi o activitate extrem de distractivă dar și relaxantă în același timp. Iar în ziua de astăzi, diversele variații de stiluri și modele sunt mult prea tentante pentru a le trece cu vederea.

Cu toate acestea, spălarea hăinuțelor înainte ca acestea să fie purtate pentru prima oară este esențială. Indiferent dacă este vorba despre haine noi, sau cele primite de la alți copii, fiecare material care intră în contact cu pielea bebelușului trebuie să fie curat și dezinfectat.

În cazul hainelor noi, proaspăt cumpărate, nu se poate ști niciodată unde au fost depozitate înainte ca acestea să fie vândute. Chiar dacă retailerul este unul de încredere, acesta nu poate garanta lipsa prafului din depozit. În plus, unele haine sunt tratate cu diverse chimicale pentru a-și mentine aspectul plăcut în timpul transportului.

Majoritatea noilor părinți au o multitudine de întrebări atunci când este vorba despre igienă, mai precis spălatul hainelor copilului sau a obiectelor cu care acesta intră în contact. În continuare, vom vedea cum se spală cele mai comune articole de îmbracăminte pentru copii, dar și anumite accesorii utilizate în mod frecvent, cum ar fi bavețici, prosoape sau păturici.

Materialele rezistente din care sunt făcute bavețicile, body-urile, salopetele, ciorăpeii și majoritatea hainelor și accesoriilor copiilor se pot spăla în mașina de spălat, urmând indicațiile referitoare la temperatură și programul de spălare aflate pe etichetele acestora. Este însă important ca primul pas pe care îl faceți atunci când spălați hăinuțele bebelușului să fie sortatul acestora în funcție de culori. Astfel, veți evita decolorarea sau pătarea hainelor. Hainele pot fi sortate și în funcție de felul în care sunt purtate. De exemplu, cele care vin în contact direct cu pielea se vor separa de cele purtate la exterior. Astfel, nu amestecați chiloțeii și body-urile cu șosețelele sau salopetele de joacă.

Următorul pas este alegerea unui detergent potrivit. De obicei, anumiți detergenți conțin balsam sau un parfum puternic care pot irita pielea unui bebeluș. Este deci, cel mai indicat să folosiți un detergent, hipoalergenic, pentru piele sensibilă atunci când spălați hainele, iar dacă doriți o precauție în plus, puteți clăti rufele de două ori. Un lucru de evitat este înălbitorul, acesta fiind un puternic iritant. Evitați utilizarea lui, iar în cazul în care hainele prezintă pete de mucegai și clorul este neapărat necesar, se recomandă clătirea lor de mai multe ori.

Uscarea hainelor se poate face în orice modalitate preferați, cu ajutorul uscătorului sau în aer liber, acestea neavând efecte negative asupra hainelor purtate de bebeluș.

Un pas foarte important în procesul de igienizare este călcatul hăinuțelor. În special hainele care vin în contact direct cu pielea copilului, cum ar fi scutecele refolosibile, body-urile, etc.

Acum că hainele au fost spălate, uscate și igienizate, mai rămâne doar depozitarea acestora. Un sfat pentru a menține ordinea și curățenia hăinuțelor pe o durată îndelungată este sortarea lor în funcție de utilitate. Nu amestecați niciodată hainele purtate cu cele curate și creați diverse categorii de hăinuțe, cum ar fi: cele pentru somn, cele purtate pe piele, sau cele purtate afară.

Și nu în ultimul rând, bucurați-vă de aspectul copilașului dumneavoastră în hăinuțele adorabile pe care le poartă în fiecare zi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram