Ce trebuie sa stii despre rulourile exterioare

Omenirea, in decursul evolutiei sale, a urmarit un singur aspect: dezvoltarea. Pornind de la aceasta premisa, omul a reusit prin diverse metode sa isi creeze un grad mai ridicat de confort, sa se specializeze in numeroase domenii si sa studieze intens pentru o mai buna gestionare a solutiilor privind aceasta dezvoltare.

Domeniul constructiilor este doar un simplu exemplu in ceea ce se numeste dezvoltarea omenirii, aparitia unor mentalitati si domenii aplicabile fiind punctul de pornire in realizarea unor proiecte de mare amploare. Un subansamblu din domeniul constructiilor este ceea ce numim in clipa de fata jaluzelele exterioare, produse menite sa ajute atat la ridicarea gradului de confort al unei locuinte cat si la cresterea procentului estetic.

In Romania si nu numai, aceste jaluzele exterioare sunt cunoscute sub denumirea de rulouri exterioare, articole de decor potrivite pentru orice constructie. Datorita unei arhitecturi extravagante si a unei functionalitati de exceptie, rulourile exterioare reusesc sa se plieze perfect pe stilul unei locuinte si sa ofere cateva proprietati de natura domestica: protectie fonica si termica. In acest articole, ratuc.ro va prezinta cateva informatii utile despre rulourile exterioare.

Desi nu a fost unul dintre punctele de pornire in momentul in care arhitectii au reusit sa configureze aceste rulouri exterioare, s-a dovedit ca exista inca un avantaj demn de luat in calcul de orice proprietar de imobil: securitatea impotriva hotilor cat si impotriva unor fenomene naturale care pot avea repercusiuni impotriva imobilului.

Despre calitatea rulourilor exterioare se pot spune multe, specialistii oferind cateva caracteristici extrem de importante ale acestor produse. Pentru utilizatorul de rand, un utilizator care nu este specializat in acest domeniu, un aspect important il reprezinta calitatea materialului folosit, si anume aluminiul. Natura acestor rulouri exterioare nu este una autohtona, comerciantii importandu-le din doua zone celebre pentru aceasta tehnologie: Polonia si Grecia, ambele producatoare mizand pe un aluminiu extrudat de cea mai buna calitate.

Criterii de clasificare al rulourilor exterioare

Din punct de vedere al structurii si al modului in care sunt folosite, rulourile exterioare, denumite chiar si jaluzele exterioare, dispun de doua caracteristici:

  1. rulouri exterioare actionare manuala, cu ajutorului unui snur, arc sau chiar manivela.
  2. rulouri exterioare cu actionare automata, utilizatorii optand pentru un buton sau chiar o telecomanda fara fir.

Diferenta dintre cele doua produse finite este iuna atat din punct de vedere al pretului cat mai ales al usabilitatii, rulourile automate fiind mult mai practice, actionarea realizandu-se fara niciun fel de efort din partea proprietarilor.

Un alt criteriu de diferentiere care a dus la impartirea rulourilor exterioare in mai multe categorii se refera la modul de montaj. In acest sens, fabricantii au segmentat aceste produse in doua mari categorii:

1.rulouri exterioare aplicate – montajul lor se face atat pe ferestrele noi cat si pe ferestrele existente.

  1. rulouri exterioare suprapuse– spre deosebire de cele aplicate, acestea au dezavantajul ca pot fi montate doar in acelasi timp cu tamplaria.

Datorita acestor modalitati multiple de utilizare, cei care isi doresc montarea unor rulouri exterioare pot sa apeleze la aceste produse indiferent de perioada in care le doresc si indiferent de natura locuintelor lor, fie ca ne referim la locuinte vechi care doresc un nou look, fie ca ne referim la locuinte noi care doresc sa porneasca din start cu acest avantaj din punct de vedere estetic sau al confortului.