Ce trebuie sa stii despre parchetul laminat?

parchet laminat

Pardoseala ta s-a deteriorat si trebuie sa o inlocuiesti? Sau pur si simplu trebuie sa te decizi asupra unui tip de pardoseala care sa innobileze noua ta locuinta? Indiferent de situatie, iti doresti ca noua pardoseala sa nu fie foarte costisitoare dar sa fie rezistenta si durabila. Pentru o locuinta cu aspect exceptional iti recomandam parchetul laminat intrucat este simplu de montat si intretinut iar avantajele nu se opresc aici. 

Stim ca pe piata se gasesc foarte multe tipuri de parchet laminat si este foarte greu sa iei o decizie corespunzatoare. Tocmai de aceea ti-am pregatit o lista scurta cu tot ceea ce trebuie sa stii despre parchetul laminat. 

 

Ce este parchetul laminat

 

Pardoseala laminata este un amestec de lemn si rasini sintetice, pe suprafata caruia se aplica un strat protector foarte rezistent. Pentru a mari aceasta rezistenta, suprafata de contact este lacuita. Parchetul laminat ofera un aspect deosebit casei, reusind sa se potriveasca tuturor conceptelor moderne de design interior. 

 

Daca nu este din lemn 100% atunci se va uza repede? 

 

Materialul de baza este este un amestec de rasini sintetice si lemn, fiecare producator avand reteta proprie. Rezistenta parchetului laminat este oferita de stratul de protectie care se aplica pe suprafata pardoselii. Acest strat este rezistent la la raze UV, compresiune, lovituri, incovoiere si decolorare. Daca parchetul laminat este montat conform tehnologiilor de instalare specifice, acesta poate sa reziste chiar si zeci de ani fara a se deteriora. Acest lucru inseamna ca vei avea nevoie de un specialist care sa cunoasca toate provocarile si materialele reprezinta cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru a te bucura de un parchet laminat durabil si rezistent. 

 

Cat de bun este fata de alte tipuri de pardoseli? 

 

Daca iti doresti ca parchetul laminat sa reziste in timp foarte bine, este recomandat sa alegi o grosime totala de 12 mm a pardoselii. Acest lucru ajuta la pastrarea in cele mai bune conditii a parchetului laminat. Chiar daca nu este vorba despre un tip de parchet stratificat, in proportie de 100% din lemn, datorita tehnologiilor de ultima generatie materialul este fabricat astfel incat sa reziste chiar si la trafic intens. 

In plus, parchetul laminat este disponibil foarte multe variante de culori si modele. Imitatiile de lemn sunt atat de reusite incat dupa montaj este destul de greu sa distingi daca este vorba despre lemn natural sau nu. 

Un motiv foarte bine intemeiat pentru care merita sa alegi parchet laminat este si pretul foarte mic in comparatie cu alte tipuri de pardoseli. Astfel, devine foarte avantajos mai ales in conditiile in care ai un buget destul de modest pentru a realiza amenajarile interioare. De asemenea, este potrivit si pentru a instala sisteme de incalzire in pardoseala atunci cand doresti sa suplimentezi confortul termic din interiorul casei tale. Trebuie doar sa alegi un parchet laminat de calitate si vei putea sa te bucuri de tot confortul posibil in interiorul casei tale. 

Este o solutie economica si eleganta ce merita sa fie luata in calcul.