Ce trebuie sa stii despre implantul mamar

Cand auzim de implant mamar ne imaginam femeile din lumea showbiz-ului care prezinta un piept exagerat de mare, insa aceea este alegerea lor. Multe femei sunt complexate din cauza faptului ca au sani mici, unele aproape inexistenti, acest lucru afectand viata de zi cu zi a femeii. Implantul mamar este oricand bine venit si este o modalitate prin care o femeie se poate bucura de atentia pe care o merita sau pentru a se simti bine in propria piele. Spre exemplu, unele articole vestimentare nu pot fi purtate de catre o femeie ce nu are o marime medie a sanilor.

Cum te pregatesti de un implant mamar?

Inainte de a lua aceasta decizie trebuie sa fii sigura ca asta doresti deoarece va fi o schimbare majora, brusca, asupra aspectului corpului tau. Pregatirea psihica este foarte importanta. Dupa ce ati luat decizia definitiva de a va mari sanii trebuie sa consultati un medic chirurg specialist in chirurgie plastica. Acesta va discuta cu dumneavoastra prezentandu-va riscurile si beneficiile aduse de implanturi, de asemenea va v-a cere efectuarea anumitor analize pentru a hotari ca sunteti perfect sanatoasa si pregatita pentru interventie.

Ce tipuri de implanturi exista?

Un implant mamar poate fi realizat cu gel siliconic, cu apa sarata sterila (ser fiziologic) sau cu transferul grasimii din alta parte a organismului.

  • Implantul cu gel siliconic

Acesta este cel mai preferat de catre femei, o mare parte din paciente recunoscand faptul ca este mult mai placut la atingere si are un aspect mult mai natural.

  • Implant cu ser fizilogic

Serul fiziologic este o solutie salina. In sani se introduc pungi goale ce vor fi umplute ulterior cu aceasta substanta pana se ajunge la marimea dorita de catre pacienta.

  • Marirea sanilor cu transfer de grasime

Acesta procedura nu poate fi realizata de orice femeie deoarece trebuie sa existe in organism cantitatea necesara de grasime ce poate fi transferata. De asemenea, un dezavantaj este adus de faptul ca se realizeaza in mai multe sedinte.

Cum se alege forma si marimea?

Doctorul ii face recomandarea pacientei pentru un model de implant si discuta cu pacienta beneficiile alegerii. Cu toate ca multe paciente isi doresc un piept voluminos, de multe ori corpul nu le poate permite, de aceea este important ca pacienta sa tina cont de solutia oferita de doctorul chirurg pentru ca este cea optima. Implantul poate fi anatomic, cel in forma de lacrima, sau rotund, cel ce seamana cu o sfera, acesta este recomandat femeilor ce doresc sa ii scoata din evidenta, fiind plini in partea superioara, cei anatomici sunt plini in partea inferioara avand un aspect mult mai natural.

Forma poate fi rotunda sau anatomica. Forma rotunda se realizeaza prin umplerea partii superioare a sanului, iar cea anatomica prin umplerea partii inferioare. Tipul de san anatomic, mai precis in forma de lacrima are un aspect mult mai natural si este recomandat femeilor ce doresc doar sa se simta bine in propria pielea. Forma rotunda a sanilor, data de umplerea partii superioare a sanului este recomandata femeilor ce vor sa se remarce si sa isi evidentieze pieptul.

Iti recomand implanturile mamare daca doresti sa faci o schimbare in viata ta si sa te simti mult mai confortabil in pielea ta, fara complexe. Totodata, daca doresti sa iti egalezi sanii poti apela la un medic specialist in chirurgie plastica pentru a te ajuta sa realizezi acest lucru. Alege sa te simti bine in propria piele si sa poti fii increzatoare cu ajutorul interventiilor estetice.