Ce trebuie sa stii despre hidroizolatiile acoperisului?

30 iulie 2021
Autor:
Content SEO

Apa este cel mai mare dusman al oricarui acoperis. Odata ce aceasta s-a infiltrat prin acoperis, distrugerile sunt inevitabile: poate fi afectata structura de rezistenta a casei, poate aparea mucegaiul, poate aparea disconfortul termic, etc. Din fericire, in ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe solutii pentru hidroizolatii terase si acoperisuri, care tin departe apa pe termen lung.

Ce reprezinta procesul de hidroizolatie a acoperisului?

Conform specialistilor de la https://www.mesteracoperis.ro, procesul de hidroizolatie este conturat de toate actiunile facuta pentru etansarea elementelor componente ale acoperisului, in asa fel incat infiltratiile de apa sa fie impiedicate.

Hidroizolatia unui acoperis nu este un proces simplu, avand nevoie de mai multe elemente pentru a fi eficient, de respectarea unor reguli si de experienta din partea celor care o realizeaza. Din pacate, prin acest proces trebuie sa treaca orice proprietar de cladire, indiferent cat de mare este aceasta.

Care sunt avantajele unei hidroizolatii corecte a acoperisului?

  1. Creste durata de viata a acoperisului si automat, a constructiei;
  2. Impiedica aparitia infiltratiilor de apa in locuinta;
  3. Asigura transferul vaporilor de apa de la interior spre exterior, asigurand un mediu sanatos;
  4. Ofera o protectie foarte buna pentru interiorul locuinte;
  5. Impiedica formarea condensului;
  6. Contribuie la izolarea termica a intregii constructii;
  7. Contribuia la micsorarea cheltuielilor lunare pentru intretinerea cladirii si pentru asigurarea confosrtului.

Ce materiale sunt folosite pentru hidroizolarea acoperisului?

In general, majoritatea acoperisurilor folosesc folia anticondens. Pe langa aceasta, sunt folosite diverse materiale care asigura impermeabilitate:

  • Pasta hidroizolanta. Este o solutie folosita adesea pentru reparatii, insa poate fi intalnita si la acoperisurile noi;
  • Masticul bituminos. Este un material foarte eficient, care rezista foarte bine in fata imbatranirii. Un mare avantaj al acestuia este pretul de achizitie relativ scazut.
  • Membrana lichida. Este o solutie care hidroizoleaza acoperisul si rezista la temperaturi de peste 80 de grade Celsius. Este ideala pentru terase, deoarece poate sa fie si traficabila;
  • Banda bituminoasaa. Este o banda autoadeziva pe baza de bitum care poate sa fie aplicata pe orice tip de acoperis, inclusiv acoperisurile metalice. Este foarte economica, poate fi vopsita in orice culoare si rezista foarte bine in orice conditii;
  • Banda din aluminiu. Este o alta solutie care se instaleaza usor si rezista foarte bine in timp. Un avantaj al sau este faptul ca se poate modela foarte bine, in asa fel incat sa izoleze elementele greu accesibile ale acoperisului.

Indiferent de solutia aleasa, este esential ca aceasta sa fie instalata corect. O instalare corecta presupune pregatirea atenta a suprafetelor, in asa fel incat sa nu existe urme de mizerie, nisip, praf si alte materiale, urmata de turnarea unei sape din beton, turnarea unei amorse de hidroizolatie si abia apoi, aplicarea hidroizolatiei propriuzise. In cazul in care hidroizolatia se realizeaza pentru o terasa circulabila, se va turna inclusiv o sapa armata care sa faca fata traficului intens.

Costul unei hidroizolatii bune poate sa fie destul de ridicat, insa este o investitie unica prin care te vei asigura ca locuinta ta poate fi exploatata zeci de ani fara probleme.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram