fbpx

Ce trebuie sa stii despre coroanele funerare

coroane funerare

Toata lumea asociaza ideea de priveghere si de inmormantare cu participarea la astfel de evenimente traducandu-se prin nevoia de a aduce flori sau coroane de flori. Acestea sunt un ultim omagiu, dupa cum spune toata lumea. Pot cunoaste o varietate de stiluri, dimensiuni si culori. Cum le alegi pentru a fi cele potrivite?

La fel ca la alte alegeri, tine de preferinte, de gust si culori indragite. Insa in egala masura nu trebuie uitat planul simbolistic al culorilor. Mai ales daca familia indurerata si/sau defunctul sunt persoane conservatoare, traditionaliste, se merita a pastra acest aspect ca reper. Asta pentru ca nuantele alese precum si tipul de coroane funerare pot fi nepotrivite. Aici depinde de relatia intre persoane.

De asemenea, o coroana este de regula semnata si insotita de un mesaj succint. Si aici exista o vasta interpretare, motiv pentru care cei pusi in situatia de a alege se orienteaza dupa sfaturile oferite de persoanele avizate. Chiar si cei din cadrul agentiilor de pompe funebre, furnizorii de servicii funerare pot fi de mare ajutor. Pentru ca detin experienta in domeniu, acestia pot oferi sfaturi pretioase.

Ce tip de coroana alegi

Pentru ca tristetea nu se poate exprima nici in cuvinte si parca nemarginita durere a pierderii unei persoane nu are echivalent, se spune ca actiunile celor in cauza stau sub semnul doliului. Asadar, cand se alege coroana funerara se tine cont de exprimarea regretului. Unii merg pe ideea de culoare dupa cum stiu ca ii placea defunctului; altii aleg albul pentru simbolul sufletului nevinovat, rosul pentru legatura puternica ce a existat cu defunctul, albastrul pentru sufletul senin etc.

In materie de tipuri de flori este adevarat ca exista o implicatie financiara. Florile naturale sunt mai scumpe, ceea ce evident determina pretul mai mare al coroanei. Florile artificiale sunt insa mai rezistente, desi stirbesc putin din aspectul estetic intrucat florile naturale nu au egal. Se aleg de regula cale, ca si clasa de lux in materie de flori sau ceva mai accesibile, garoafele. Acestea sunt recunoscute ca fiind simboluri funerare.

Alte flori posibil de ales sunt trandafirii, acestia aducand si o nota de eleganta coroanei in cauza. Singurele exceptii sunt florile in culori opulente si cele care de regula exprima sentimente de voiosie sau se asociaza cu stari opuse celor ce definesc un deces. Spre exemplu floarea soarelui.

Dimensiune, forma si text

Desi nu exista o regula generala despre ce ar trebui sa ofere fiecare persoana ce participa la un priveghi sau inmormantare, exista totusi varietate. Unii se orienteaza dupa pret, altii dupa o forma unica a coroanei aduse. Se pot executa modele diverse, in functie de preferinte: flori dispuse in forma de cruce, rotunde sau ovale etc.

Practic fiecare in parte are libera alegere privind modul in care doreste sa ofere un omagiu in amintirea unei persoane. Asa cum spre exemplu cei de la Rarox ofera, coroanele cunosc diversitate, pe masura cerintelor la fel de diverse. Corelatiile si simbolistica alegerii este insasi expresia unui regret, asadar experienta avuta fata de cel care nu mai este in aceasta lume defineste si ce este potrivit de ales.