Ce trebuie sa faci in momentul in care constati caderea unei lentile de contact de la ochi?

16 iulie 2019
Autor:
Ori-cine

Lentilele de contact sunt, in general, accesorii stabile, care se fixeaza excelent pe suprafata ochilor. Cu toate acestea, lentilele de contact se pot desprinde de pe suprafata ochilor si cadea, dand senzatia de gol in interior. Accesoriile oftalmologice sunt destul de volatile, iar caderea lor se produce adesea ca urmare a fixarii incorecte ori a nerespectarii cu strictete a instructiunilor legate de aplicarea lor.

In alta ordine de idei, lentilele de contact pe care le porti pot cadea si din cauza potrivirii necorespunzatoare, dar si din cauza frecarii excesive a ochilor.

Momente neplacute de acest gen pot avea loc in diferite situatii sau momente ale zilei. O intalnire de afaceri foarte importanta, o sedinta cu seful tau sau participarea la un eveniment de anvergura pot fi afectate pana peste masura de faptul ca, odata cu caderea lentilelor de contact, se produce si o stare de distorsiune si jena la nivelul ochilor. Un lucru nu tocmai placut, daca stam sa ne gandim la faptul ca problemele de vedere pot avea repercursiuni majore asupra intregii activitati cotidiene.

De retinut este un aspect foarte important si anume ca lentilele de contact nu ar trebui, ij mod normal, sa se desprinda de pe suprafata ochilor. Aceasta este, de fapt, si ultima confirmare care vine din partea medicilor oftalmologi, care subliniaza ca accesoriile oftalmologice destinate corectiei optice, cum sunt lentilele de contact la doua saptamani nu ar trebui sa fie scoase decat de catre pacient.

Caderea lentilelor de contact: ce este de facut?

Dupa cum am reliefat anterior, caderea lentilelor de contact se datoreaza, in primul rand, nepotrivirii acestora conturului anatomic al ochilor. Prin urmare, inainte ca medicul tau sa iti prescrie prima pereche de lentile de contact la doua saptamani sau reactualizeaza prescriptia, este de preferat sa soliciti o examinarea in urma careia sa te asiguri ca lentilele tale au dimensiunea si forma potrivite adaptate conturului antomic al corneei.

Totodata, examinarea oftalmologica trebuie sa certifice si faptul ca materialul din care sunt fabricate lentilele tale de contact nu iti provoaca iritatii sau inflamatii oculare. Materialul din care sunt fabricate care sa iti permita o vizibilitate maxima, o buna permeabilitate a oxigenului catre cornee si sa asigure o hidratare corespunzatoare a ochiului.

Numai cand aceste criterii sunt indeplinite, lentilele de contact pot fi descrise si distribuite.

Aceste criterii sunt indeplinite de lentilele de contact la doua saptamani, o gama de accesorii oftalmologice destinate purtarii extinse, pe o durata care se intinde pe parcursul a soua saptamani. Ele sunt fabricate din materiale moi, hidratante, pe baza de silicon-hidrogel.

Odata ce lentilele de contact initiale au cazut, nu mai este cazul sa incerci reaplicarea lor., deoarece pot dauna foarte grav in acest stadiu. Mai degraba, incearca sa aplici o noua pereche, daca ai una la indemana, fie sa apelezi la o pereche de ochelari de vedere, cel putin o perioada.

In cazul in care nu dispui de o noua pereche de lentile de contact sau de ochelari de vedere, poti incerca, totusi, sa inspectezi lentilele de contact care au cazut pentru a constata eventualele zgarieturi sau rupture, apoi este obligatoriu sa le cureti cu o solutie de ingrijire speciala.

De asemenea, atata timp cat caderea lentilelor de contact persista, este indicat sa urmezi un consult oftalmologic, astfel incat medicul tau oftalmolog sa stabileasca cauza caderii lentilelor tale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram