Ce trebuie sa faci atunci cand esti invitat la un botez?

Toata lumea a aflat de nasterea copilului. A unui rude apropiate sau indepartate, a unui prieten, coleg, vecin, cunoscut. Venirea micutului pe lume a bulversat viata multora. Fiecare se gandeste cum sa faca momentul mai placut. Jucariile cele mai sofisticate si hainutele cele mai moderne intra in joc.
Cand si cui oferim cadourile pentru nou-nascut? Daca proaspata mamica este vizitata la maternitate, acesteia i se pot duce numai flori si dulciuri. Un gest simbolic. Pastrati cadourile copilului pentru momentul in care acesta va veni acasa. Ar fi bine sa nu-i faceti o vizita in prima luna. Atat din punct de vedere medical, cat si social, este indicat sa respectati aceasta lege nescrisa.

Cum acceptam invitatia la botez?

Urmatorul reper important pentru bebe este ziua in care va fi botezat, desi apropiatii familiei ii pot oferi copilului si inainte de acest eveniment cateva lucruri utile precum un set de haine si botosei, o jacheta, un sac de dormit, cada pentru baie, chiar jucarii decorative care sa-i impodobeasca patutul ori camera.
Botezul este o sarbatoare a bucuriei, a purificarii, a curatarii. Aduce liniste spirituala in sufletele celor implicati in acest ritual extrem de important. Ce trebuie sa facem cand suntem invitati la un botez? In primul rand, sa acceptam invitatia fara rezerve. Spre deosebire de alte evenimente precum nunta, aniversarea, onomastica, la care putem sa refuzam invitatiile de botez din diferite motive, la botez nu se cade acest lucru. In centrul atentiei este copilul caruia trebuie sa-i dam binecuvantarea de a porni cu dreptul in viata. Chiar daca nu doriti sa fiti prezenti la petrecerea propriu-zisa, este bine sa participati la slujba religioasa.

Ce trebuie sa ducem la botez?

Cadourile trebuie sa fie o prelungire a acestei ocazii solemne. In general, rudele si prietenii participa la acest ritual. Ei aduc bomboane, simbol al dulcegariilor, imbracaminte de o anumita culoare in functie de sexul copilului, jucarii simpatice si distractive. Toate aceste daruri trebuie sa aiba un design si un ambalaj cu tematica pozitiva. De retinut este faptul ca toate lucrurile pentru copil trebuie sa fie cu o marime sau doua mai mari decat varsta copilului. Bebelusii cresc foarte repede si ar fi pacat sa-i daruiti vesminte pe care nu are cand sa le poarte. N-ar fi rau sa-i luati hainute pentru varsta de 1 an sau 2 ani. Ii prind bine mai tarziu.