Ce trebuie sa cunosti inainte de a cumpara un mouse?

Calculatoare second hand

Folosind mouse-ul care vine la pachet cu computerul este asemenea cu situatia in care folosesti castile care vin la pachet cu noul telefon. Este in regula, insa lucrurile pot fi facute mult mai bine si la un alt nivel. Intrucat mouse-ul este, in general, cel mai folosit periferic al computerului, este bine sa petreceti mai mult timp studiind ce anume sa cumparati pentru a fi potrivit activitatii dumneavoastra.

Un mouse cu fir sau fara fir este o alegere personala in functie de preferinte. Un fir in plus va „ajuta”  sa va incurcati in el, insa unul fara fir va poate lua prin surprindere cand i se termina bateriile. Unele mouse-uri au statii de incarcare, deci nu va mai fi nevoie sa va faceti griji despre achizitionarea bateriilor. Altii au un buton de ON/OFF care ajuta la economisirea energiei. Ambele situatii au avantaje si dezavantaje, de aceea trebuie luate in calcul inainte de achizitie.

Un mouse mai poate functiona prin laser sau fibra optica. In mod obisnuit un mouse functioneaza prin urmarirea unui anumit numar de puncte pe inch (DPI). Un mouse optic poate urmari intre 400 si 800 DPI, in timp ce un mouse laser poate urmari, in general, mai mult de 2000 DPI. Nu toata lumea are nevoie de mouse laser, mai ales in utilizarea comuna a calculatorului, insa pentru o urmarire precisa si exacta ca in cazul gamerilor sau designerilor, este necesara o sensibilitate suplimentara.

Poate ca aspectul cel mai important al oricarui periferic este usurinta de utilizare, iar cand vine vorba de mouse, confortul este rege. Este important ca un mouse sa fie ergonomic deoarece poate ajuta la prevenirea leziunilor legate de repetitivitatea miscarilor. Din pacate, singura modalitate de a sti daca un mouse este confortabil este utilizarea lui pentru o perioada mai lunga de timp.

Laptopuri second hand | www.it-sh.ro

Pe langa periferice, la magazinul IT-SH.ro puteti gasi laptopuri second hand, calculatoare sh, imprimante, multifunctionale, servere si alte componente ale unui computer. Accesand site-ul https://www.it-sh.ro/ veti descoperi o gama variata de produse si promotii, puncte cadou si tranport gratuit. Chiar merita sa cumparati produse de calitate la un pret mic!