fbpx

Ce tipuri de vehicule sunt cele mai utilizate vara?

Vara este momentul cel mai bun pentru a incerca cateva metode traditionale sau neconventionale de transport, atat prin oras, cat si in afara acestuia. Aceste metode sunt privite ca o alternativa la transportul in comun, considerat extrem de sufocant, dar si la deplasarea cu autovehiculul personal, considerat un mijloc de transport extrem de poluant.

Iti propunem, deci, cateva mijloace de transport ceva mai cool, mai eficiente si, in acelasi timp, mai puțin convenționale, pentru a te descurca tot mai bine in jungla urbana. Unele necesita mai mult, altele mai putin efort pentru deplasare, unele vor face oamenii sa intoarca privirile catre tine, dar toate te vor face un pic mai eficient si mai prietenos cu mediul.

Daca iti doresti sa protejezi mediul inconjurator, iata care ar fi optiunile tale viabile ca sa ajungi mai rapid dintr-un loc in altul:

Scuterul

Rapid si confortabil, scuterul te ajuta sa te strecori inteligent printre masini, dar sa si fentezi traficul infernal din zona centrala a marilor orase. In plus, folosind un scuter, faci economie substantiala la combustibil. In plus, nu mai ai batai de cap cu gasirea unui loc de parcare convenabil.

Atunci cand detii un scuter Kymco, poti apela cu incredere la varianta inlocuirii pieselor originale cu piese Kymco noi, agreate de catre constructorii de scuter, cat si de dealerii autorizati din Romania. Accesati pagina dedicata scuter-mania pentru piese Kymco OEM.

Unul dintre marile avantaje ale unui astfel de vehicul este faptul ca nu polueaza. In plus, este responsabil cu protejarea mediului inconjurator si a calitatii vietii intr-un oras. De asemenea, cu o singura incarcare completa a bateriei, vei putea ajunge acolo unde iti propui!

Trotineta

Trotineta se inscrie, cu siguranta, in randul mijloacelor mai putin conventionale de transport care te ajuta sa treci mai rapid prin jungla urbana.  Daca optezi pentru versiunile fara motor, bazate pe „puterea talpii”, autonomia este egala cu propria ta anduranta. Daca, insa, esti o fire mai comoda, o trotineta electrică te poate duce spre 25-30 de kilometri autonomie. Dacă esti ceva mai usor, mergi pe suprafete fara dealuri si nu abuzezi de viteza maxima, care bate, de la caz la caz, spre 25 de km/h. Poti alege cauciucuri pline sau unele ce au camera, fiecare cu plusurile sau minusurile sale. Fii atent la suspensie, franare, dar si la faptul ca denivelarile mai mari de 2-3 centimetri te cam incurca.

Gandeste-te doar la un singur aspect: cum ar fi sa strabati in 10 minute, pe o trotineta electrica, un drum pe care l-ai parcurge in 25 de minute cu piciorul?

Bicicleta

Bicicletele sunt extrem de practice atunci cqnd vrei sa te strecori rapid prin trafic si sa ajungi la timp la destinatie. Principala preocupare a celor care inca ezita sa foloseasca bicicleta este legata de lipsa pistelor pentru biciclisti sau de lipsa rastelurilor in care sa o poti lasa in siguranta.

Cu toate acestea, in marile orase din Romania au început sa apara tot mai multe alei pentru biciclete, dar si suporturi pentru parcare in apropierea gurilor de metrou, langa marile centre comerciale sau langa cladirile de birouri. Iar daca nu vrei sa folosesti bicicleta de teama sa nu ajungi transpirat la birou, poti opta pentru una electrica, astfel incat sa nu depui foarte mult efort fizic si sa fii nevoit sa iti schimbi hainele odata ajuns la locul de munca.

Asadar, dupa cum observi, exista suficiente metode eficiente prin care poti evita mijloacele de transport in comun sau masina personala si sa te poti deplasa cu usurinta prin oras. Singura conditie este sa fii deschis la a incerca noi metode de transport, pana cand o vei găsi pe cea mai potrivita pentru tine.