fbpx

Ce tastatura este mai buna: wireless sau cu fir?

Daca tocmai v-ati achizitionat un computer nou, probabil ca sunteti si in cautarea unor noi periferice. Perifericele pot imbunatati foarte mult experienta de lucru si pot face totul mai usor.

Memorie RAM SH

Fie ca v-ati cumparat un laptop sau un dekstop, poate va va doriti o tastatura externa. Sansele sunt ca orice tastatura venita cu computerul sa fie un dispozitiv destul de inconfortabil.

Marea intrebare atunci cand va alegeti o tastatura este urmatoarea: sa fie wireless sau cu fir? Iata cateva lucruri pe care sa le luati in considerare inainte de a face achizitia.

Aveti si alte dispozitive acasa? Sa presupunem ca nu aveti doar un singur desktop sau ca va doriti o tastatura care sa functioneze si cu tableta. O tastatura wireless poate fi folosita cu orice device care are un port USB. In cazul inc are alegeti totusi una care se conecteaza prin bluetooth ca toate dispozitivele dumneavoastra au aceasta functie incorporata. Majoritatea noilor modele vor avea, insa cele mai vechi s-ar putea sa nu se bucure de acest beneficiu.

Cum arata biroul dumneavoastra? O tastatura fara fir are un avantaj clar fata de modelele clasice, deoarece ofera flexibilitate. Nu va trebui sa va faceti griji cu privire la fire incuracte in spatele biroului sau care ies din laptop si va incomodeaza. Tastaturile wireless functioneaza de la cativa metri distanta, insa in functie de tehnologia pe care o utilizeaza, exista un risc sa receptioneze interferente de la alte dispozitive wireless din casa dumneavoastra, daca si ele folosesc aceeasi tehnologie. De exemplu, o tastatura folosind tehnologia RF de 2,4 GHz (o tehnologie wireless extrem de comuna pentru perifericele computerelor), poate confrunta interferente cu un telefon fix fara fir.

Cat de importanta este durata bateriei pentru dumneavoastra? Daca veti avea o tastatura cu fir, nu va trebui sa va faceti niciodata griji in privinta bateriei. Tastatura va fi alimentata in permanenta de la computer. Desigur, acest lucru inseamna ca ea sa fie legata mereu de dipozitiv. Tastaturile wireless depind intotdeauna de baterie. Din fericire, modele mai nou rezista de la 18 luni si pana la 3 ani, deci nu va vor cauza prea multe probleme.

Daca sunteti in cautarea unor periferice, va recomandam sa vizitati magazinul online www.samwise.ro. Pe langa tastaturi, aici veti mai gasi si memorie RAM SH sau placa video second hand.