fbpx

Ce sunt regulatoarele de presiune si cand le poti folosi?

Regulatoarele de presiune sunt dispozitive create special pentru a ajuta la controlarea presiunii atunci cand este nevoie. De exemplu, aceste obiecte pot fi folosite pentru a tine presiunea apei sub control si pentru a beneficia de jeturi constante de apa. Cei care sunt interesati de achizitionarea unor regulatoare presiune trebuie sa fie foarte bine informati, astfel incat sa ia cea mai buna decizie si sa faca o investitie inteligenta.

Care este rolul regulatoarelor?

Pentru inceput, important de stiut este ca rolul regulatoarelor este acela de a reduce in mod considerabil presiunea apei, de exemplu, in asa fel incat instalatiile sanitare sa poata functiona corect pe termen lung. In caz contrar, proprietarii caselor sau ai spatiilor industriale se pot confrunta cu probleme grave si pot ajunge sa scoata din buzunar sume considerabile de bani pentru reparatii. Atunci cand presiunea apei din conducte produce socuri mecanice violente, instalatiile sanitare vor fi afectate si se pot chiar sparge.

Avantajele utilizarii regulatoarelor

Lista avantajelor utilizarii regulatoarelor este una foarte lunga. De exemplu, in orase, precum si in unele localitati din mediul rural, apa utilizata in scopuri casnice se transfera de la conductele de apa publice la instalatiile sanitare. Pentru ca transferul sa se realizeze in conditii optime, regulatoarele sunt absolut necesare, pentru ca ele au capacitatea de a doza cantitatea de apa transferata, dar si intervalele de timp la care se fac transferurile. Atunci cand regulatoarele lipsesc, fluxul de apa prea mare poate conduce la defectarea bateriilor, a robinetelor, dar si a garniturilor si a sigiliilor. Ulterior, toate acestea ar trebui inlocuite.

Un alt avantaj al regulatoarelor de presiune este acela ca ele au capacitatea de a stabiliza functionarea aparatelor electrocasnice care functioneaza pe baza de apa, asa cum sunt masinile de spalat rufe sau masinile de spalat vase. Mai mult, prin instalarea unor regulatoare de presiune de calitate se diminueaza riscul de aparitie a unor defectiuni care pot presupune costuri foarte mari.

Tipologie

Pe piata exista mai multe tipuri de regulatoare. Cei care sunt in cautarea unor astfel de dispozitive trebuie sa stie inca de la inceput unde urmeaza sa le foloseasca, in ce scop, dar si cum trebuie intretinute, astfel incat sa beneficieze de cele mai bune rezultate. Stabilirea acestor aspecte inainte de realizarea unei investitii este foarte importanta. De exemplu, pe langa regulatoarele de apa, exista si regulatoare de gaz, care sunt folosite pentru realizarea unei conexiuni sigure la reteaua de gaz, indiferent daca aceasta este utilizata pentru aprovizionarea cu gaz a caselor, a magazinelor sau a spatiilor industriale.

Regulatoarele trebuie montate numai de catre specialisti

Nu in ultimul rand, regulatoarele trebuie montate exclusiv de catre specialisti in domeniu. Acestia dispun nu doar de cunostintele necesare, ci si de uneltele potrivite pentru astfel de lucrari. In general, montarea regulatoarelor se face pe baza unui contract. Ideal este ca oamenii sa nu incerce sa se ocupe de astfel de instalatii singuri, pentru a nu se expune unor riscuri pe termen lung.