fbpx

Ce sunt copertinele retractabile?

Copertinele retractabile sunt un sistem modern de umbrire folosit atât pentru locuințe proprii cât și pentru restaurante sau terase. Odată achiziționată și montată, copertina oferă protecție pentru mult timp.

 

De ce să optezi pentru o copertină retractabilă?

Vara când soarele insistă să își facă treaba fără doar și poate copertinele sar în ajutor.

De asemenea, copertinele sunt făcute din materiale impermeabile, astfel încât își fac treaba foarte bine și pe timp de ploaie. Pe lângă toate acestea, materialele din care sunt făcute nu se decolorează precum alte țesături expuse la lumina soarelui.

Copertinele retractabile pot fi acționate manual sau automat în funcție de sistemul pentru care ați optat. Astfel, atunci când soarele vă dă bătăi de cap, tot ce trebuie să faceți este să trageți copertina și să vă bucurați de umbră.

 

Copertinele retractabile sunt de 3 feluri:

  1. Copertine retractabile fără casetă
  2. Copertine retractabile tip casete
  3. Copertine retractabile verticale pentru balcon

 

  1. Copertine retractabile fără casetă

Reprezintă cel mai răspândit sistem de copertină cu brațe retractabile. Acestea oferă un grad sporit de flexibilitate la amplasare deoarece se sprijină numai pe suporți proprii.

Din această categorie de copertine fac parte următoarele:

Copertina F100 – Este o copertină retractabilă utilizată în special pentru ferestre și balcoane de apartamente. Ea are o lungime maximă de 5 metri. Este o copertină care se montează foarte ușor și într-un timp foarte scurt.

Copertina S81F- Este cel mai răspândit sistem de copertină cu brațe.

De asemenea există și apărătoare pentru copertine.

Acesta este un sistem de protecție opțional pentru modele F100 și S81F. Rolul acestuia este de a proteja materialul și întregul sistem de ploaie, soare și lovituri mecanice.

 

  1. Copertine retractabile tip casete

Este un sistem de copertine cu brațe retractabile. Structura ei permite închiderea completă astfel încât se protejează singură și se menține în condiții foarte bune. Este concepută astfel încât să conțină un suport puternic, suporți reglabili pentru brațe, un sprijin pentru ax și un sistem de curățare automată a pânzei.

Se pot amplasa pe zid sau sub balcon.

Pentru protejarea copertinelor de vânturile de mare intensitate se poate adăuga și un senzor. El face retractarea automată în condiții de vând puternic.

Acționarea ei se face exclusiv cu întrerupător sau telecomanda.

 

  1. Copertine retractabile verticale pentru Balcon

Aceste copertine sunt special create pentru balcon.

Poziția lor verticala acoperă în totalitate locurile goale ale balconului și vă protejează de razele UV pentru a vă putea desfășură activitățile casnice într-un mediu propice. Ea se găsește sub o varietate de culori iar materialele sunt de o calitate superioară.

Copertinele retractabile sunt o alegere foarte bună atât pentru apartamente, case, restaurante cât și pentru terase. Ele oferă un look relaxant și umbră plăcută pe tot parcursul zilei.

 

 

Copertine-parasolare.ro oferă consultanță telefonică gratuită – astfel încât să puteți lua decizia corectă în orice împrejurare!