fbpx

Ce solutie au cei care isi doresc calculatoare ieftine si performante?

calculatoare ieftine

Internetul și mediul online a capatat un rol foarte important in viata oamenilor, motiv pentru care detinerea unui computer este esentiala. De aceea, oamenii sunt mereu in cautarea unor calculatoare ieftine, dar care a fie si performante, astfel incat sa isi poata desfasura activitatea fara nici un impediment.

La aceasta problema exista doua solutii dintre care oamenii pot alege, una este reprezentata de calculatoarele second-hand, iar cea de-a doua de cele refurbished. Un loc de unde pot fi cumparate astfel de device-uri la preturi avantajoase, indiferent daca prefera second-hand sau refurbised, este It-Sh.ro, un magazin online de sisteme și componente IT.

Cum sa alegi cel mai potrivit device dintre calculatoarele ieftine?

Se intampla ca de multe ori oamenii sa incurce calculatoarele second-hand cu cele refurbished, mai ales ca multi dintre acestia considera ca este vorba despre acelasi lucru, denumit diferit. In realitate exista o serie de diferente destul de importante intre cele doua tipuri de calculatoare ieftine.

Unul dintre cele mai importante diferențe care există între calculatoarele second-hand și calculatoarele refurbished este reprezentat de faptul că device-urile din cea de-a doua categorie sunt din generații relativ noi, față de cele second-hand, care sunt adesea din generații mai vechi.

Calculatoare refurbished | Calculatoare ieftine | It-Sh.ro

calculatoare refurbished

In plus, calculatoarele refurbished sunt verificate si reconditionate astfel incat sa functioneze conform parametrilor setati din fabrica. In schimb, cele second-hand pot functiona aproape la fel de bine, insa nu vor fi la acelasi nivel de performanta.

Un alt aspect care face diferenta, in majoritatea cazurilor, este faptul ca pentru calculatoare refurbished, cumparatorii primesc garantie cuprinsa intre 12 si chiar 36 de luni, pe cand la calculatoarele second-hand, aceasta lipseste.

De asemenea, si aspectul estetic este un criteriu de diferentiere, deoarece calculatoarele second-hand prezinta, adesea, urme vizibile de uzura, in timp ce calculatoarele refurbished au un aspect estetic similar cu al celor noi, chiar si micile semne de uzura fiind corectate in procesul de reconditionare.

Prin urmare, cei care au nevoie de un calculator performant, dar pentru care au un buget limitat, pot alege un calculator refurbished, care in cazul unei defectiuni poate fi reparat gratuit, datorita garantiei.