Ce se poate face din canepa, in afara de Marijuana?

Cannabisul sau canepa, asa cum este cunoscut in Romania, este judecat pe nedrept din cauza unuia dintre produsele care poate fi realizat din frunzele sale. Marijuana a ajuns sa fie un drog trecut pe lista celor interzise in foarte multe tari, motiv pentru care majoritatea oamenilor se feresc de tot ceea ce inseamna canepa.

Este cu totul gresit insa, in conditiile in care exista o multime de produse din extract de canepa care contribuie in mod decisiv la sanatatea organismului uman. Exista unguente din canepa, geluri din canepa, cosmetice din aceasta planta si uleiuri naturale care se dovedesc foarte sanatoase si nutritive.

  • Diverse produse medicinale sau cosmetice destinate pielii. Gelurile si unguentele din canepa se dovedesc incredibil de bune pentru piele. Pe timp de iarna, spre exemplu, pielea este protejata impotriva uscarii cu ajutorul cosmeticelor din canepa. Acestea sunt ideale atat pentru fata, cat si pentru corp.
  • Alimentatie. Semintele de canepa sunt utilizate adesea in alimentatie, dat fiind faptul ca au un continut nutritiv incredibil. Sunt ideale pentru diabetici, pentru persoanele care doresc sa slabeasca si in general pentru toti cei care isi doresc un corp cat mai sanatos. In semintele de canepa se regasesc acizi grasi de tip Omega 3, toti cei 21 de aminoacizi cunoscuti si o mmultime de alte ingrediente extrem de importante.
  • Produse medicinale. Nu in ultimul rand, canepa este o planta medicinala. Atat florile, cat si tulpinile sau semintele pot avea efect curativ impotriva unui numar foarte mare de boli. Preparatele realizate din aceasta planta au proprietati analgezice, sunt sedative puternice sunt hipnotice, antibiotice si antiseptice. Sunt ideale in afectiuni gastrice, in astm, ulcere sau bronsita cronica.

Este adevarat ca din canepa se poate face si un drog, insa acest lucru nu ar trebui sa ii stirbeasca din valoarea medicala si din valoarea nutritiva. Pe langa asta, drogul realizat din canepa este mult mai putin daunator decat multe alte droguri considerate legale, cum ar fi tutunul si alcoolul, asadar, totul este cat se poate de subiectiv.

Partea buna este ca in ultimii ani au inceput sa apara din ce in ce mai multe magazine care comercializeaza produse din canepa, cum ar fi hempworld.ro, lucru ce nu poate fi decat incurajator.