fbpx

Ce să introduci în itinerariul tău atunci când vizitezi Munții Apuseni

arieseni cazare

Oricând te bucuri de câteva zile libere, îți poți face bagajul pentru o escapadă în natură. Spre deosebire de weekendurile petrecute la mare, cele la munte sunt mult mai liniștite și relaxante. Atât aerul curat, cât și răcoarea de dimineață (și cea de seară) îți pregătesc mintea și corpul pentru următoarea perioadă încărcată la birou.

Zona Munților Apuseni devine din ce în ce mai frecvent vizitată nu doar de străini, ci mai ales de români. Așa se face că numărul cazărilor a crescut, iar nopțile petrecute în inima munților sunt din ce în ce mai relaxante. Dacă ți-ai planificat să vizitezi Munții Apuseni în următoarea perioadă, descoperă în rândurile următoare trei puncte turistice de interes pe care să nu le omiți!

  1. Cascada Pișoaia

Numărându-se printre cele mai frumoase cascade din țara noastră, aceasta mai poartă denumirea de Cascada de la Vidra și este principala atracție turistică din zonă. Potrivit specialiștilor, aceasta are o înălțime de 18 metri, alături de o lățime a frontului de despletire de 25 metri. Motivul pentru care această cascadă este atât de căutată se datorează spectacolului impresionant pe care îl oferă. Formațiunile calcaroase conferă apei un alb cristalin, de care sigur te vei îndrăgosti!

  1. Ghețarul de la Vârtop

Populară încă din anii 1960, peștera Ghețarul de la Vârtop întrece orice așteptare. În interiorul ei s-au găsit urme de picior ale oamenilor de Neanderthal și care, în timp, au împietrit. Conform specialiștilor în domeniu, acestea datează de peste 62.000 de ani. Nici nu e de mirare, întrucât peștera se află la o altitudine de 800 de metri. Poți ajunge la ea prin Cîmpeni, însă cel mai bine este să cauți în Arieseni cazare, pentru a putea fi pregătit din timp pentru mica expediție.

  1. Peștera Pojarul Poliței

Un alt punct turistic important mai ales pentru cei pasionați de istorie și geografie este peștera Pojarul Poliței. Aceasta este localizată chiar în comuna Gârda de Sus, fiind cunoscută mai ales datorită celor două lacuri din apropiere. Izbucul Tăuzului și Cotețul Dobreștilor sunt ideale pentru scafandri, mulțumită adâncimii de 85 de metri.

Pentru a ajunge foarte repede și ușor la toate aceste puncte de interes, aruncă o privire la pensiunea Onelia. Aceasta este localizată întocmai în comuna Gârda de Sus, motiv pentru care îți va fi foarte la îndemână să ajungi oriunde îți dorești!