fbpx

Ce reprezinta sistemul ERP si ce avantaje ofera acesta?

ERP Romania

Un sistem ERP nu este altceva decat un sistem software care gestioneaza in intregime operatiunile unei companii si ajuta la cresterea performantei business-ului. Un sistem ERP este realizat printr-o gestiune foarte inteligenta si rationalizata a resurselor si a datelor unui business. ERP este prescurtarea de la Enterprise Resource Planning, care inseamna Planificarea resurselor companiei, si este disponibil pe un site specializat in comercializarea si implementarea de solutii ERP Romania, https://attosoft.ro/.

De unde provine termenul ERP

Termenul ERP isi are istoricul inca de la inceputul anilor 1990, cand era folosit pentru introducerea functionalitatilor de resurse umane si de contabilitate in Managementul resurselor de productie. Insa sistemele MRP au evoluat intr-un mod spectaculos, acum includ foarte multe functionalitati, precum managementul relatiilor cu clientii, gestiunea depozitelor, transferurile de date electronice si sisteme IQM.

A nu se confunda sistemul ERP cu un soft comercial clasic, intrucat ERP este mai mult decat un simplu sistem de contabilitate. Un sistem ERP editeaza, modeleaza si utilizeaza informatiile si operatiunile de business ale unei companii, de la tranzactiile financiare, pana la relatiile cu clientii, procesele de aprovizionare si cele de resurse umane.

Ce beneficii aduce un sistem ERP

Sistemele ERP aduc numeroase avantaje companiilor care le folosesc. In primul rand, acestea pot creste cifra de afaceri, pot eficientiza activitatea prin centralizarea operatiunilor, pot reduce costurile operationale si pot chiar imbunatati productivitatea resurselor umane, prin automatizarea procedurilor.

De asemenea, un sistem ERP poate creste securitatea datelor unui business si poate avea un rol important in extragerea informatiilor importante din diferite departamente ale companiei.

Functionalitatile unui sistem ERP

Sistemele ERP castiga teren datorita beneficiilor pe care le aduc companiilor. In ceea ce priveste functionalitatile unui sistem ERP, acestea fac referire la utilizarea aplicatiei intr-un mod profesionist. Inainte de a investi intr-un sistem ERP, clientii ar trebui sa ia in calcul necesitatea de personalizare, daca sistemul acopera nevoile de business ale companiei sau nu, precum si tipul de implementare, deoarece clientii sunt interesati cat dureaza pana cand solutia va fi gata de folosit si complet functionala.

Sistem ERP | ERP Romania | attosoft.ro

sistem ERP

De asemenea, cei care doresc sa investeasca intr-un sistem ERP trebuie sa ia in calcul si transferul datelor, securitatea pe care o ofera sistemul ERP si viteza de incarcare si de operare a datelor, precum si flexibilitatea si usurinta in utilizare a acestuia.