Ce probleme pot aparea la o tigara electronica

Te-ai apucat de vapat si totul merge foarte bine? Te bucuri de noul tau hobby si realizezi ca nu mai ai nevoie de tigari traditionale? Poate cat de curand vei renunta si la nicotina, cine stie. Totusi, incepi sa-ti pui intrebari. Daca se defecteaza ceva?

Ei bine, de acest subiect ne vom ocupa in articolul de astazi. Fiind un produs electronic, dispozitivul de vapat este si el presdispus defectiunilor de toate felurile. Din fericire, exista nenumarate solutii pe care le poti aplica singur, fara sa fie nevoie sa vizitezi un magazin de profil. Iata ce probleme este posibil sa intampini si cum sa le rezolvi. 

Nu functioneza bateria 

Primul curs de actiune, in cazul in care folosesti o baterie manuala, este sa apesi butonul de cinci ori in mod repetat pentru a te asigura ca este pornita. Apoi poti verifica si conectorul. Problemele de conectare sunt destul de frecvente, asadar trebuie sa te asiguri mereu ca atat conectorul de la baterie, cat si cel de la atomizor sunt perfect curate. Poti folosi un betisor de ureche sau un servetel rotit in filetul bateriei pentru a le curata. 

Curge e-lichid din atomizor

Sa presupunem ca o persoana alege un atomizor  tip drip si se confrunta frecvent cu scurgeri de e-lichid. Neavand un rezervor, lichidul picurat in exces nu va avea unde sa se duca, deci va curge in afara atomizorului. Ai grija sa nu picuri lichid in exces si sa nu lasi atomizorul sa stea invers in buzunar pentru a evita scurgerile. 

O alta problema poate fi montarea incorecta a atomizorului. Asigura-te de fiecare data ca ai insurubat corect atomizorul si bateria. De asemenea, este posibil sa nu folosesti un atomizor de calitate. Cumpara atomizoare de la producatori cunoscuti pentru a evita sa te confrunti cu defecte de fabricatie care sa duca la astfel de probleme. 

Simti gust de ars de la tigara electronica

Acest lucru se poate intampla din cauza ca folosesti atomizorul imediat dupa ce l-ai umplut. Asteapta macar 5-10  minute si incearca din nou. O alta problema poate fi rezistenta. Deoarece este supusa unor temperaturi extrem de inalte, aceasta nu poate rezista la nesfarsit. Daca ai inceput sa simti gust de ars, cel mai probabil a venit timpul sa schimbi rezistenta. In functie de puterea setata la baterie si de frecventa utilizarii dispozitivului de vapat, s-ar putea sa fie nevoie sa schimbi rezistenta o data pe luna sau la 7-10 zile.

Daca vrei ca rezistenta sa tina mai mult, nu tine apasat butonul intre pufuri. 

Nu simti gustul e-lichidului

In primul rand trebuie sa verifici cantitatea de e-lichid ramasa in atomizor. Prea putin si nu vei avea efectiv ce sa vapezi. De altfel, pentru a creste durata de folosire a unui atomizor, este recomandat sa fie mereu umplut cu e-lichid. 

Daca ai umplut atomizorul si tot nu simti gustul e-lichidului, incearca sa sufli foarte usor in interiorul sau pentru a elibera aroma. De asemenea, este posibil ca problema sa nu fie la atomizor, ci la tine. Se mai intampla ca papilele tale gustative sa se obisnuiasca la un moment dat cu aroma. Incearca un e-lichid diferit. 

Auzi un zgomot de bulbuci

Daca de fiecare data cand inhalezi auzi un zgomot suspect, cel mai probabil atomizorul este infundat. Curata-l si incearca din nou. 

Nu mai functioneaza incarcatorul

In primul rand trebuie sa te asiguri ca folosesti incarcatorul potrivit. Atat bateriile cat si incarcatoarele au protectie in caz de supraincarcare, dar folosirea unui incarcator nepotrivit poate duce in scurt timp la arderea bateriei. 

Verifica starea conectorului: acesta trebuie sa fie mereu curat! Incarca tigara electronica doar cu incarcatorul furnizat, niciodata cu altceva! 

Speram sa nu fie nevoie sa folosesti solutiile de mai sus, dar acum stii ce sa faci in caz ca ai parte de neplaceri.