Ce presupune curățenia unei hale industriale?

14 octombrie 2019
Autor:
WEBDESK

Personalul de curățenie realizează sarcinile dificile de ingienizare a halelor industriale, precum și a depozitelor, instalațiilor de procesare și firmelor de producție. Munca personalului care se ocupă de curățenia industrială este diferită de sarcinile personalului care se ocupă de curățenie în clădiri de birouri, școli și clădiri rezidențiale. Munca din halele industriale este de obicei efectuată în condiții nesigure și periculoase, necesitând utilaje specializate, precum și echipamente de siguranță. Serviciul de curățenie în hale industriale constă în menținerea unui mediu curat pentru siguranța tuturor, iar munca personalului este, de obicei, de la o zi la alta, pentru ca funcționarea instalației să fie continuă.

Experții descriu această slujbă ca fiind un post ce necesită munca intensivă. Solicită ca angajatul să poată opera echipamente de spălare cu presiune, capacitatea de a folosi camioane industriale și rezistența fizică crescută. În funcție de locație și de specificul halei industriale, lucrările de igienizare industrială pot consta în îndepărtarea substanțelor chimice periculoase, curățarea, inspecția și întreținerea utilajelor și a altor echipamente.

De multe ori este nevoie de o pregătire suplimentară dacă lucrarea va fi efectuată într-o industrie în care lucrătorul va fi expus la substanțe chimice potențial periculoase.

Ce presupune serviciul de curățenie în hale industriale?

Un personal profesionist o să fie echipat cu instrumentele necesare pentru a face față oricărui tip de hală industrială. Acestea sunt îndatoririle elementare, indiferent de domeniul de activitate al halei industriale, pe care o firmă de curățenie trebuie să le îndeplinească:

  • Curățarea podelei. Este necesară o curățare temeinică a podelei în mod regulat deoarece activitatea muncitorilor ridică în mod constant praful depus pe podea, iar apoi acesta este inhalat. Acest lucru poate provoca probleme respiratorii.
  • Curățarea echipamentelor. Deoarece echipamentele sunt manipulate în mod constant de către angajați, acestea trebuie să fie curățate periodic pentru a împiedica apariția unor bacterii sau microbi care ar putea perturba bunul mers al activității.
  • Curățarea birourilor. În orice hală trebuie să existe și anumite birouri, precum biroul supraveghetorilor sau al directorului. Acestea trebuie să fie curățate și igienizate.
  • Curățarea grupurilor sanitare. Atunci când numărul de angajați este mai mare de 2, băile trebuie să fie curățate în fiecare zi. Atunci când în clădire sunt mai mult de 10 angajați, atunci acestea necesită o igienizare și o dezinfectare de cel puțin 3 ori pe zi.

Fiecare domeniu de activitate dintr-o hală industrială poate necesita anumite tipuri de produse de dezinfectat și de curățat. Există produse chimice și produse ecologice de curățat, iar în cele mai multe cazuri, experții recomandă, desigur, produsele ecologice deoarece acestea sunt prietenoase cu mediul. Totuși, există anumite soluții chimice cu o putere mult mai mare de curățare (specifică pentru diverse pete greu de îndepărtat).

În afară de produse, fiecare domeniu de activitate poate necesita un alt fel de produs de curățat. Spre exemplu, utilajele mari pot necesita un jet de apă puternic pentru a înlătura foarte bine murdăria, pe când alte echipamente au nevoie de o atingere fină deoarece sunt sensibile la contactul cu umezeala.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram