Ce poti sa vizitezi in Valea Prahovei?

Valea Prahovei este una dintre cele mai cunoscute si apreciate zone de interes turistic din toata tara, atat datorita faptului ca aici se pot practica sporturi de iarna, cat si datorita faptului ca dispune de o multime de obiective turistice foarte importante, la nivel national sau international. De aceea, cei care isi planuiesc vacanta aici, trebuie sa si-o organizeze foarte bine, pentru a se asigura ca reusesc sa surprinda cat mai multe obiective turistice in vizita lor.

Ce monumente turistice poti vedea in Valea Prahovei

De departe, cel mai cunoscut monument turistic din Valea Prahovei, chiar si la nivel international, este castelul Peles, care a fost, in trecut, resedinta de vara pentru familia regala a Romaniei, acesta aflandu-se in Sinaia. Mai putin cunoscut, dar care se merita la fel de mult sa fie vizitat este castelul Julia Hasdeu, acest templu spiritist care se afla in Campina, la poalele Muntilor Carpati.

Desigur, nu poate fi omisa nici Crucea de pe Caraiman, aceasta fiind crucea cea mai inalta din lume, avand o altitudine de 2.300 de metri, accesul catre ea facandu-se din Busteni.

Zona iti ofera si o serie de muzee memoriale pe care le poti vizita, precum cel dedicat primului compozitor roman ce a reusit sa intre in patrimoniul cultural universal, George Enescu, unul dintre fondatorii picturii romanesti moderne, Nicolae Grigorescu, la care se aduca si Muzeul Cinegetic Posada, ce curpinde o colectie foarte mare de trofee, de peste 2.400 de exemplare, precum si opere de arta ori obiecte care fac parte din specificul vanatoresc.

Valea Prahovei are si monumente naturale:

Bineinteles, Valea Prahovei este asociata si cu monumentele sale naturale, pe care le ofera Romaniei, cele mai celebre fiind Babele si Sfinxul. Sfinxul reprezinta centrul energetic al Carpatilor si poate fi accesat din Busteni. Babele, la fel de faimoase, sunt, de asemenea, accesibile din Busteni.

Dca vrei sa practici sporturi de iarna, poti sa faci asta in conditii excelente pe Valea Prahovei, intre lunile decembrie si martie, existand peste 20 de partii in cele trei statiuni celebre ale zonei: Azuga, Busteni si Sinaia, fiecaredintre ele avand grade de dificultate pentru fiecare. In plus, poti sa practici alpinismul in muntii Bucegi ori sa te plimbi cu bicicleta pe carari minunte de munte. Parcul Natural Bucegi este unul pe care se merita sa-l viziti daca ajungi in Valea Prahovei, datorita florei si faunei sale speciale. Nu uita nici de optiunea de a face echitatie in jurul statiunilor Campina, Comarnic ori Sinaia.

In plus, poti sa incerci si lucruri mai putin obisnuite, dar foarte interesante, ca zburatul peste munti si castele, de pe aerodromul din Banesti, sa folosesti pista de motocros de la Campina, sa mergi sa joci golf daca te afli la Breaza, sa degusti bucataria traditionala, care include bulzul, pastrama de oaie, sarmalele, saramura de peste ori cozonacul din zona.

Avand atat de multe atractii turistice, dar si multe altele care nu au fost mentionate, nu este greu de vazut de ce atat de multi romani aleg sa-si petreaca vacanta in zona Valea Prahovei, o arie cu adevarat speciala din tara noastra.