Ce optiuni aveti pentru inlocuirea unui implant dentar?

Implant dentar

Înlocuirea unui singur dinte, de exemplu, se poate face imediat (concomitent cu plasarea unui implant dentar) sau după o perioadă de vindecare, prin atașarea unui suport la implantul dentar. Acesta este un dispozitiv care „sprijină” sau unește implantul de o formă de dinte, numită coroană, care înlocuiește partea de dinte care se vede în cavitatea bucală. Acesta va susține o coroană adecvată adaptată realizată în laboratorul de tehnică dentară și se va ajusta la dinții existenți deja în cavitatea bucală respectivă. Coroana adecvată adaptată este cimentată sau înșurubată pe suport pentru a o susține permanent la locul potrivit. Odată ce coroana este la locul ei, ar trebui să nu se distingă de dintele natural. Odată cu înlocuirea unui singur dinte, anumite garnituri de vindecare sau suporți pot fi plasați pe implanturi dentare multiple până se realizează complet vindecarea.

Ulterior procesului de vindecare, anumiți suporți permanenți se atașează implanturilor. Aceștia se pot atașa la coroanele adecvate personalizate sau punților pe care un laborator de tehnică dentară le va fabrica, în așa fel încât să se potrivească la dinții naturali existenți. În ultima etapă, puntea adaptată, care va înlocui mai mulți dinți concomitent, se cimentează sau se înșurubează pe acești suporți.

Astfel, dinții au fost înlocuiți fără a afecta dinții sănătoși din imediata vecinătate a acestora și lipsa osului a fost soluționată. Implanturile dentare și dinții naturali pot părea identici și chiar funcționa într-un mod asemănător, dar, în realitate, sunt foarte diferiți. Cele mai relevante deosebiri sunt legate de modalitatea prin care aceștia se atașează la osul din imediata vecinătate, răspunsul acestora la afecțiunea dentară, menținerea și repararea în ultimă instanță. A se accesa pagina celor de la Dental Crown Health pentru mai multe detalii referitoare la cele descrise mai sus.