Ce opţiuni avem atunci când dorim sa construim un teren de tenis?

2 noiembrie 2016

1. Terenurile cu iarbă
Terenurile de tenis cu iarbă sunt printre cele mai agreabile suprafeţe, însă dezavantajul acestora este construcţia lor costisitoare şi întreţinerea specială ce trebuie acordată.
Fără un bun drenaj, accesibilitatea pe astfel de terenuri, nu ar fi posibilă.
2. Terenurile de ciment
Principalul avantaj al acestor terenuri este posibilitatea practicării tenisului indiferent de sezon. Chiar şi în cazul unei potenţiale ploi, suprafaţa de joc poate fi accesibilă în scurt timp, dacă se realizează evacuarea apei.
De obicei, suprafaţa de teren se vopseşte ori se acoperă cu răşină sintetică de 1-3 mm.
Fiind o suprafaţă de teren dură, jucătorii vor fi solicită mai mult articulaţiile picioarelor în timpul de joc.
Pentru terenurile de ciment construite în săli, se optează pentru acoperirea acestora cu un material din plastic/cauciuc, ameliorând în acest sens supleţea săriturii mingii.

terenuri-de-tenis-din-ciment

3. Terenurile de bitum, sau terenurile Quick.
Se realizează doar de către o echipă de construcţii specializată datorită tehnologiei ce derivă din tehnicile rutiere. Întrucât suprimesc personalul de întreţinere, terenurile de tenis din bitum, sunt adesea o opţiune pentru mulţi proprietari de terenuri.
Infrastructura acestora cuprinde o fundaţie asemănătoare terenurilor de zgură, acoperită cu un strat realizat dintr-o substanţă pe bază de bitum aglomerat.
Este absolut necesară aplicarea unui produs de sinteză amestecat cu vopseaua, necesar colorării şi protecţiei învelişului.
Principalul inconvenient al acestor terenuri de tenis, îl reprezintă uzura uşoară a mingiilor şi a încălţămintei.

4. Terenurile de lut
Sunt foarte asemănătoare cu terenurile de zgura, în ceea ce priveşe infrastructura, cu diferenţa că acestea conţin mai mult lut.
O caracteristică aparte a terenurilor de tenis de lut este legată de amenajare şi întreţinere. Marcajele pe o astfel de suprafaţă sunt adesea trasate cu var sau realizate din material plastic.

5. Terenurile de parchet
Aceste tipuri de terenuri de tenis, se întâlnesc adesea în săli acoperite, fiind realizate din elemente de parchet, ajustate perfect. Materialul utilizat pentru construcţia terenurilor de parchet este lemnul, mai precis stejar sau brad.
Nu necesită întreţinere intensă, ci doar ştergerea suprafeţei de joc cu o cârpă umedă.

tenniscourtwood

6. Terenurile de gazon sintetic
Aceste suprafeţe sportive sunt realizate dintr-un covor sintetic, pe care ulterior, se pilesc sau se ţes fibre de polipropilenă de 2 cm.
Golurile dintre smocurile de fibre se umplu cu un nisip special.
Pentru construcţia acestor suprafeţe este necesară realizarea unei fundaţii rezistente, din beton sau înveliş, fapt ce duce la un preţ mai ridicat faţă de celelalte tipuri de suprafeţe.
Avantajul acestor suprafeţe îl reprezintă întreţinerea foarte uşoară: o dată pe săptămână, se trece cu mătura peste gazon şi dacă este necesar se adaugă nisip.

7. Terenurile de tartan
Infrastructura acestor terenuri de tenis, este asemănătoare cu cea a pistelor de atletism, având că liant răşină sintetică sau poliuretanul, sub forma unui covor sintetic, gros de 5-15 cm.
Elasticitatea terenurilor de tenis de tartan poate diferenţia în funcţie de tehnologia folosită.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram