Ce muzica asculta tinerii la radio

radio

Tinerii prefera sa asculte radioul. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece radioul poate fi ascultat peste tot, chiar si cu un telefon mobil. Pentru a face acest lucru, este suficient sa-si puna o pereche de casti, sa porneasca radioul si sa se bucure de muzica preferata in clasa, in mijlocul de transport, in timpul plimbarilor si asa mai departe. Muzica la un radio online este, de asemenea, preferata sa cei care petrec timpul facand jogging.

 

Ce fel de muzica asculta tinerii

 

Dupa cum s-a constatat, cea mai ascultata muzica de azi, este muzica de dans. Apoi vine muzica pop, in cea mai mare parte straina, rap-ul, pop si hip-hop fiind, de asemenea, foarte populare. Muzica rock este preferata de cel mai mic numar de ascultatori. Printre altele, am reusit sa aflam preferintele muzicale ale diferitelor grupe de varsta:

  • intre 16 si 20 – rap-ul si hip-hop-ul
  • intre 21 si 25 – muzica pop, dance, rock

 

Recent, s-au efectuat studii privind preferintele in muzica, oferite de o audienta tanara de ascultatori cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani. Ca rezultat, s-a dovedit ca tinerii moderni nu isi vad viata fara muzica ascultata la radio, deoarece aceasta ii insoteste in mod constant in viata si activitatile lor. Durata medie de ascultare a muzicii de catre tineri, este de aproximativ patru ore pe zi. In acelasi timp,

  • aproximativ 40% din tineri isi petrec aproximativ trei ore pe zi pentru a asculta muzica la radio.
  • doua treimi dintre tineri o asculta de la trei la cinci ore pe zi,
  • aproximativ 10% dintre acestia asculta radioul mai putin de o ora pe zi.

 

Pentru a asculta muzica difuzata la radio, tinerii folosesc mai ales telefoanele mobile. Urmatoarea preferinta de ascultare a radioului, este Internetul. In cazuri rare, utilizatorii asculta concerte muzicale, care sunt difuzate la televizor.  Elevii sunt, de asemenea, foarte indragostiti de muzica difuzata la radio. Muzica preferata de acestia, este cea de dans. Apoi urmeaza muzica pop straina, rap-ul, pop si hip-hop.

Este usor de observat ca dintre toate tipurile de muzica, tinerii prefer muzica pop. Si, fireste, apare intrebarea: “De ce?”. Fara indoiala, toti stim si auzim la radio muzica cantata de artisti cunoscuti sau mai noi, mai mult decat o data pe zi. Acest tip de muzica este discreta si ti-o poti aminti usor. Si tocmai pentru faptul ca acest gen de muzica este caracterizat de simplitate si melodicitate, da dependenta pentru voce si ritm, cu o atentie mai redusa pe partea instrumentala. Versurile acestui gen de muzica, de obicei afecteaza sentimentele personale. Probabil ca, de aceea muzica pop era atat de populara printre tineri, ceea ce nu se poate spune despre alte genuri muzicale difuzate la radio, si aici ne referim la muzica rock si rap. Fiecare dintre aceste trei genuri este opusul celuilalt.

Insa, in ultimul timp, la radio se difuzeaza si alte genuri de muzica, cum ar fi:

  • jazz
  • clasica
  • dubstrep sau electronica
  • trap
  • DNB

tinerii indragind tot mai mult aceste acorduri noi pentru ei.