Ce metode de alungare a graurilor exista?

Graurii sunt probabil una dintre cele mai cautate incapatanate pasari de care poti scapa. Observatorii de pasari care doresc sa scape de acestea nu trebuie sa renunte si este posibil.

De ce graurul poate fi o problema?

Graurii sunt invazivi in multe parti ale lumii si, chiar si in mediul lor nativ, pot deveni rapid o provocare coplesitoare. Dar ce fac astfel de pasari energetice, adaptabile si sociabile atat de nedorit?

 • Zgomotul: graurii au un strigat vocal puternic si ragusit in repertoriul lor vocal, fara simt al armoniei muzicale care altfel ar putea face sunetele lor mai placute.

 • Stoluri: Graurii sunt foarte gregari si formeaza stoluri mari pe tot parcursul anului. Chiar si in mijlocul sezonului de reproducere, cand multe pasari sunt in mod natural solitare si teritoriale, graurii se pot aduna in sute sau mii.

 • Agresiune: Acestea sunt pasari naturale agresive care nu ezita sa raneasca sau sa ucida alte pasari in timp ce cauta cele mai bune surse de hrana si locuri de cuibarit.

 • Fertilitatea: grauri se inmultesc rapid, fiecare producand 5-8 pui de 2-3 ori pe an.

 • Preferintele habitatelor: Graurii prefera habitatele deschise si ierboase, facandu-le potrivite pentru peluze, parcuri si gradini.

In cazul in care graurul este o problema in gradina dvs., incercati:

 • Alimente restrictive: Recipientele tubulare cu gauri mici sau cu ochiuri mici sunt mai putin confortabile pentru grauri. Evitati alimentatoarele mari deschise care sunt tinte usoare.

 • Alegeti mancarea potrivita: graurii sunt indragostiti de resturi si porumb crapat. Prin urmare, eliminarea acestor alimente din curte le va oferi mai putine optiuni.

 • Eliminati alte surse de hrana: Graurul va gusta o mare varietate de alimente naturale si poate decima o gradina sau o livada. Acoperind arborii fructiferi si arbustii cu o plasa va ajuta la pastrarea grauriloe departe, iar fructele putrede ar trebui sa fie luate si aruncate.

 • Curatarea sub alimentatoare suspendate va duce la eliminarea semintelor varsate. De asemenea, asigurati-va ca eliminati hrana pentru animalele de companie din aer liber si acoperiti resturile de gramezi de compost care ar putea atrage graur.

 • Tunderea: daca graurii se odihnesc in curtea din spate, taierea copacilor pentru a reduce densitatea, ii va face sa se simta mai putin confortabil si sa forteze grupuri mai mari sa caute refugiu in alta parte. Pasarile mici care se hranesc singure sau in grupuri mici se vor simti mereu in siguranta, chiar si intr-un copac puternic taiat.

 • Restrangeti hranirea: Graurii au nevoie de o gaura de intrare de 1,5 ” in diametru pentru a accesa o cutie de cuibarit. Daca cutiile dvs. de cuibarit au intrari mari, fixati-le si micsorati-le astfel incat graurii sa nu poata intra.

 • Utilizati aparat anti grauri : Un aparat sonic le poate incuraja repede sa se plece. Semnalele zgomotoase pot fi eficiente, sau pur si simplu sau le pot descuraja, cel putin temporar.

Pentru cele mai bune rezultate, utilizati o varietate de tehnici pentru a descuraja graurii, astfel incat pasarile sa nu se obisnuiasca cu acelasi factor de descurajare.

Daca doriti cele mai bune produse pentru combaterea daunatorilor accesati magazinul www.impotrivadaunatorilor.ro , cel mai mare magazin cu produse anti insecte, anti rozatoare, anti pasari, anti cartite etc.