fbpx

Ce lucruri trebuie sa urmarim atunci cand cumparam un ceas?

ceasuri de mana barbatesti

Bun venit la primele trei articole care ofera o revizie pentru incepatorii din lumea ceasurilor si care le arata acestora dupa ce sa se uite atunci cand isi aleg un nou ceas. Cititorii care sunt deja experti in privinta ceasurilor o sa fie deja familiarizati cu ceea ce o sa prezint si incurajerz adaugarile personale la aceasta lista. Pentru altii, sper ca acest ghid sa va ajute atunci cand luati o decizie in legatura cu achizitionarea unui ceas si sa discutam in privinta unor informatii pe care multi dintre noi le luam de bune.

Prea des aud intrebari in privinta carui ceas sa aleaga oamenii sau ceea ce face ca un ceas sa fie bun. Pur si simplu nu am cum sa fac revizia pentru sute de branduri de ceasuri si la mii de stiluri pentru fiecare persoana – dar ceea ce pot sa fac este sa le prezint oamenilor o prezentare generala in privinta lucrurilor pe care trebuie sa le urmareasca in privinta unui ceas de mana, luand in considerare si bugetul, de asemenea.

Functiile ceasului conteaza?

ceasuri de mana barbatestiIn primul rand, trebuie sa spun ca aceste liste nu o sa prezinte functiile pe care le au ceasurile. Mie nu imi pasa daca tu cauti un cronograf (cronometru), un calendar perpetuu (nu are nevoie sa fie ajustat prea des), GMT (o mana de 24 de ore pentru un al doilea fus orar) sau alte tipuri…Aceste liste o sa prezinte aspecte in privinta ceasurilor sau ale constructiei lor care in mod obisnuit sunt agnostice in privinta functiei. In plus, aceste obiecte sunt lucruri generale dupa care sa te uiti. Nu exista un ceas “perfect”, asa ca e bine sa te asiguri ca ceasurile dupa care te uiti o sa iti satisfaca cat mai mult din cerintele tale.

Ce cautam la un ceas din gama entry level?

In prima parte, o sa discutam despre unele trasaturi pe care trebuie sa le cauti in ceea ce imi place sa numesc un ceas de lux entry level. Acest tip de ceas o sa coste aproximativ 1000 lei si peste acest pret. Nu o sa trag o concluzie, pentru ca diferite ceasuri pur si simple iti ofera mai multe la acei bani si aceste trasaturi sunt, cu siguranta, lucruri pe care o sa ti le doresti de asemenea si de la ceasuri mai scumpe. Urmatoarea categorie de pret o sa fie de la 1000 de dolari in sus si, in cele din urma, o sa avem categoria de 20000 de dolari si mai mult. Aceasta ultima categorie o sa includa lucruri atat de la categoria de 20000 de dolari, cat si de la cea de 200000 de dolari.

Pentru ceasuri de care costa in jur de 1000 – 1500 lei, exista o gama larga de ceasuri, care are probabil cea mai larga selectie. Pentru unii dintre voi, poate ca 1000 lei  reprezinta o suma uriasa pentru un ceas, in timp ce pentru altii dintre voi, 1000 lei reprezinta o suma modica, care nici macar nu va atrage atentia. Daca esti in categoria anterioara, o sa vrei sa asculti cu atentie, pentru ca aceste lucruri sunt importante atunci cand cauti un ceas. Din nou, aceasta este doar o lista partiala si, cu siguranta, exista si late lucruri care fac ca un ceas sa fie bun.