Ce jucarii recomanda specialistii in functie de varsta copilului?

Cand sunt mici copiii adora sa se joace toata ziua cu jucarii interesante si simplu de folosit. In functie de varsta lor acestia vor primi anumite jucarii, altele le vor avea cand mai cresc. Care sunt jucariile potrivite in functie de varsta micutilor? Haideti sa aflam.

Pentru copiii de pana in trei luni sunt foarte potrivite jucariile care au sunete, care pot fi miscate usor si care au un grad de interactivitate. Tot ce se poate tine in mana, cutiute muzicale sau jucarii care se misca in toate partile, atarnate de patut, dar si jucarii colorate, cu diverse contraste, toate se pot da pana in trei luni.

La acestea se adaga oglinzi, carti cu diverse sabloane contrastante, jucarii cu diversi senzori, moi, poate care vibreaza la presiune, la atingere.

Pana la sase luni deja micutul tinde sa apuce tot ce prinde, are formate reflexele destul de bine, deci i se vor potrivi centrele de activitate, jucarii cu zgomote puternice, bare de activiati, cu tot felul de jucarioare, animale din plus, tot ce chitaie si e din cauciuc, jucarii micute.

Si cele pentru baita sunt numai bune la aceasta varsta, celebrele ratuste sau figurine pentru baie. De la sase luni la noua luni dexteritatea e formata, copilul isi da seama de forme, de marimi.

Este varsta ideala pentru papusi moi, animalute din plus, o minge cat mai moale, jucarii care se deplaseaza singure, masinute, carti, dar si pentru a descoperi obiecte casnice obisnuite pe care ar putea sti sa le foloseasca cu ajutorul parintilor.

Deja de la aproape un an intervin in peisaj jucariile interactive, cu un grad mare de interactivitate, pe care le puteti gasi la preturi bune si pe RiciPici, jucarii care se pot impinge, jucarii sortator sau mingii de toate tipurile ceva mai tari, galeti si lopeti de jucarie.

Pana la doi ani parintii pot da copiilor instrumente muzicale jucarie, puzzle-uri, unelte pentru arta, alte jucarii educative pentru aceasta varsta, disponibile si la RiciPici. Cand sunt aproape sa implineasca trei ani copiii vor primi seturi de construit, echipamente sportive pentru mersul afara si pentru distractie, jocuri de memorie, dar si carti pentru a-si dezvolta vocabularul si limbajul.