Ce inseamna LOL?

In prezent suntem inconjurati de acronime, majoritatea de provenienta engleza, limba internationala a internetului.

In plus, in ultima vreme, prescurtarile au trecut bariera virtuala si au ajuns si in limbajul cotidian, de zi cu zi, incepand cu OK-ul atat de raspandit si, mai nou, chiar cu termenul de LOL.

Pe net se foloseste LOL prioritar din cauza vitezei descriere. Astfel, pe retelele sociale utilizatorii tasteaza cuvantul dupa cateva fraze pe care le considera absolut ridicole, dupa declaratii nastrusnice, dupa bancuri reusite, cu intentia de a-l felicita pe acela ce le-a postat.

Mai ales tinerii sunt dependenti actualmente de tipurile de scriere prescurtata, deoarece au observat ca le economiseste timpul. Riscurile adoptarii in procentaj prea mare al acestui mod de comunicare online sunt insa mari, dovada limbajul de multe ori inteligibil al internautilor, pe care un om care nu este pasionat de lumea virtuala si de modurile de comunicare de pe net s-ar putea sa nu il inteleaga aproape deloc.

Abrevierea a venit din engleza, expresia traducandu-se prin a rade tare, a  hohote de ras.

Deoarece cuvantul are o extindere in prezent foarte mare, pana si lingvistii s-au ocupat de el, asa se face ca LOL in urma cu vreo sapte ani, respectiv in 2011, a fost inscris in Oxford Dictionary.

LOL este o abreviere adesea utilizata in scris in comunicarea online, pe bloguri , forumuri,  in redactarea de mesaje de tip  SMS etc.

Explicatia rezida in faptul ca sensul cuvantului LOL cel mai raspandit este acela de inlocuitor de emoticon „fata zambareata cu gura pana la urechi”.

continuare pe: charmy.roCe inseamna LOL?