fbpx

Ce inseamana laboratorul unei fabrici?

Dotarea cu aparatura cuprinde utilaje de dispersie convertibile in mori cu display electronic si cu turatii variabile; balante de precizie cu 4 zecimale; refractometre – pentru determinarea cu precizie a gradului de alb, a puterii de acoperire a indicelui de galben si a luminozitatii peliculelor; aparate pentru determinarea aderentei la diferite suporturi; instrument pentru determinarea grosimii de film al peliculelor, etc.Laboratorul este structurat pe doua compartimente:

Compartimentul tehnic este cel care analizeaza calitativ receptia de materii prime, verifica produsul finit si preia contraprobele din loturile ambalate ( acele esantioane care sunt prelevate in timpul ambalarii produsului). In structura laboratorului exista realizata o camera speciala in care sunt pastrate aceste contraprobe, in conditiile de temperatura si umiditate impuse, ele fiind etalon de comparatie pentru analizele complexe de verificare a calitatii produselor si pentru analizele comparative in raport cu concurenta, astfel incat sa putem stabili pozitia corecta in piata a produselor noastre.
Compartimentul de cercetare este cel care scoate pe piata produse noi prin elaborarea de formulari, efectuarea de selectii de materii prime, pe baza unor criterii stricte de calitate si intocmeste tehnologia de fabricatie a produselor finite. Selectia furnizorilor de materii prime este un procedeu complex care necesita eforturi financiare si personal calificat, dar care confera in final rezultatele cele mai bune.
Deoarece piata este invadata de produse care sunt considerate „uzuale”, departamentul de cercetare Casa Lebada isi propune pentru anul acesta lansarea de produse noi, de nisa, pentru aplicatiile profesionale. Printre acestea enumaram:
– Vopsele termorezistente siliconice care rezistenta la temperaturi de maxim 250 grade Celsius imbunatatite cu aditivi de elasticitate si rasini sintetice, pigmentate cu oxid de stibiu care rezista la actiunea temperaturilor inalte si impiedica propagarea flacarii.
– Vopsele pentru table zincate sau suporturi care au in compozitie zinc.
– Vopsele alchidice cu uscare rapida utilizate pentru vopsirea utilajelor industriale si care se caracterizeaza prin duritate foarte ridicata datorita amestecului de rasini alchidice modificate, rezistente la lovire si cu o etalare perfecta a peliculei.
– Produse de curatenie universale „bio”

Ce ne dorim pentru viitor?
Cererea de produse calitative ramane prioritara. CASA LEBADA isi doreste extinderea cu inca un laborator specializat care sa cuprinda echipamente noi: o cabina de testare a rezistentei la UV; o lampa pentru determinarea rezistentei la imbatranirea naturala si artificiala numita camera de clima dar si un aparat pentru determinarea la ceata salina. Astazi suntem in masura sa venim in intampinarea cerintelor partenerilor nostrii cu game de produse si culori noi, iar armonia dintre culoare si inovatie trebuie sa tina cont si de mediu dar si de sanatatea noastra.
Calitate trebuie sa ramana, inainte de toate, principala tinta a oricarui laborator!