Ce faci in momentul in care apare o cheltuiala neprevazuta?

Este o intrebare la care majoritatea celor care au un venit stabil si destul de serios, raspund cu usurinta: umblu la economii. Pentru cei care au un venit care nu reuseste sa se faca simtit de la o luna la alta, intrebarea poate sa genereze o multime de probleme.

Daca ai o datorie pe care trebuie sa o platesti urgent si conturile, portofelul si buzunarele sunt goale, ai o singura solutie: imprumutul.

Poti sa imprumuti bani de la rude si prieteni, poti sa apelezi la camatari sau poti incerca sa imprumuti bani de la institutiile financiare nebancare.

Imprumuturi de la prieteni. Sunt o solutie buna care au marele avantaj de a nu necesita niciun fel de dobanda. Din pacate, banii trebuie sa fie restituiti rapid si de cele mai multe ori in intregime. In plus, in cazul in care imprumuti niste bani si nu ii poti inapoia, risti sa strici relatia cu persoana care te-a ajutat.

Imprumuturi de la camatari. Este cea mai proasta decizie pe care o poti lua. Pe langa faptul ca este ilegala, aceasta varianta te poate lasa mult mai sarac decat esti.

Imprumuturile de la banci. Sunt o solutie foarte buna, insa de cele mai multe ori, pentru a obtine un astfel de imprumut trebuie sa pierzi mult timp afundat in contracte si hartii. Imprumuturile bancare se acorda dupa saptamani intregi de verificari, ceea ce s-ar putea sa nu fie pe placul unei persoane care are nevoie de bani urgent.

Imprumuturi rapide nebancare. In ultimii ani s-au dezvoltat foarte mult institutiile nebancare. Desi foarte multi oameni le considera periculoase, acestea sunt cat se poate de sigure. Apeland la credite rapide nebancare poti obtine banii de care ai nevoie in 24 de ore si te poti bucura de o birocratie scazuta. Din ce in ce mai multi oameni aleg sa opteze pentru credite pana la salariu obtinute prin institutiile nebancare, iar motivele sunt cat se poate de simple:

  • Se pot obtine credite pentru sume mici, de care ai nevoie pemoment;
  • Dobanzile sunt relativ mici si sunt fixe ( desi sunt mai mari decat la banci, fiind imprumutate sume mici, aproape ca nu le simti );