fbpx

Ce este un aparat de sudura MIG MAG?

Cum functioneaza un aparat de sudura MIG MAG?

Aparatele profesionale de sudura MIG MAG sunt folosite intr-un spectru larg de aplicatii, fiind unul dintre cele mai populare tipuri in ceea ce priveste echipamentele de sudura preferate de profesionistii care activeaza in industria metalurgica. La baza popularitatii acestui aparat se afla faptul ca sudurile obtinute sunt definite de calitate si in plus, intregul proces se efectueaza intr-un timp foarte scurt in comparatie cu alte procedee de sudura.

Principiul de functionare al unui aparat de sudura MIG MAG este relativ simplu, acesta bazandu-se pe un proces de topire a unui fir metalic pentru sudarea a doua suprafete. Utilizarea acestui aparat presupune protejarea cordonului de sudura cu ajutorul unui gaz inert (numit si MIG) sau cu un gaz activ (numit si MAG).

In functie de materialul pe care urmeaza sa il sudeze, utilizatorul poate alege intre cele doua variante de gaze. Spre exemplu, gazele inerente MIG sunt destinate pentru sudarea unor piese din magneziu, aluminiu, cupru sau titan, in vreme ce gazul activ MAG este utilizat pentru sudarea otelurilor din constructii.

Acest aparat de sudura prezinta mai multe beneficii, intre care nivelul scazut de emisii de fum si usurinta de manevrare a aparatului. In plus, rezultatul obtinut este remarcabil prin netezime si imbinari perfecte. Rezistenta este un alt punct forte al sudurilor realizate cu acest aparat, fara ca grosimea materialului sa reprezinte un factor relevant.

Cand utilizam un aparat de sudura MIG MAG?

Aparatul de sudura MIG MAG are mai multe aplicatii, in special in industria grea. Acestea sunt utilizate in constructia navelor maritime, constructia unor structuri din otel, a unor conducte de gaze si apa, dar si pentru mentenanta.

Alte industrii in care acest aparat pentru sudat isi regaseste utilitatea sunt industria auto (tevi de esapament, tinichigerie), santiere navale, mentenanta si reparatii, confectii metalice, constructia de biciclete. Acestea sunt principalele arii de utilizare in care aparatele de sudura MIG MAG au cea mai mare rata de utilizare.

Aparate de sudura MIG MAG – Recomandarile specialistilor

Specialistii din domeniul constructiilor recomanda alegerea unui aparat de sudura MIG MAG care sa corespunda in totalitate cu nevoile utilizatorului si cu domeniul de aplicare in care va fi utilizat. Exista o gama larga de astfel de aparate in magazinele de profil, care se diferentiaza in functie de mai multi factori, intre care modul de utilizare si spatiul pe care il ocupa in depozitare.

In principiu, cei care doresc sa foloseasca un astfel de aparat de sudura trebuie sa tina cont de procedeul in care il vor utiliza: construirea unor structure metalice, utilizarea pe santierul de constructie, indreptarea tablelor, lucrari de reparatii in ateliere auto. Intrebuintat pentru uz industrial sau uz casnic, aparatul pentru sudat trebuie sa fie fiabil si usor de folosit.

Aparatele de sudura din magazinul online scule.detop.ro sunt potrivite pentru aplicatii din industria grea si usoara, insa unii utilizatori prefera sa detina un astfel de aparat si la domiciliu, in acest caz orientandu-se catre un aparat compact, usor de depozitat si totodata, usor de folosit. Pentru a face cea mai buna alegere, se recomanda consultarea specificatiilor fiecarui aparat in parte, fiecare dintre acestea avand specificatii tehnice distincte si domenii de aplicare recomandate. De exemplu, pentru constructii metalice usoare se poate alege un aparat de sudura mai compact, ideal pentru astfel de aplicatii.

In concluzie, aparatele de sudura MIG MAG au o gama foarte extinsa de aplicatii, de la constructia navelor maritime, pana la indreptarea tablelor la cald. Acestea sunt destinate atat uzului industrial, cat si casnic, fiind caracterizate de fiabilitate si de calitatea rezultatului final, indiferent de materialul sudat.